Sarkad

2020.01.24. 19:17

Köszöntötték az önkormányzat partnereit, ismertették a jövőbeni beruházásokat

Újévi önkormányzati partnertalálkozót rendeztek pénteken Sarkadon, a művelődési központban, az eseményen részt vettek az együttműködő vállalkozások, intézmények, hivatalok, civil szervezetek vezetői, képviselői.

L. B.

Fotó: LP6DMK2

– Köszönet azért, hogy partnerei az önkormányzatnak, hogy szolgáltatásokat nyújtanak, hogy munkát és megélhetést biztosítanak, hogy adót fizetnek – szólt dr. Mokán István polgármester a fogadáson részt vevőkhöz, akik révén épül, szépül Sarkad. Hozzátette, a helyi iparűzési adóbevétel évente 150 millió forint. Kiemelte, Sarkad egy nagy, 10 ezer lelkes család, aminek a megjelentek a tartópillérei.

Fotók: Lehoczky Péter

Aláhúzta: az elmúlt időszakban békés közéletet, sikeres közösséget, fejlődő várost teremtettek. Az önkormányzat gazdálkodása stabil, minden intézményt megőriztek, munkahelyeket teremtettek. Büszke a civil szervezetekre, az egyházakkal és a vállalkozókkal is kiváló kapcsolatot ápolnak. Rengeteg programnak ad otthont Sarkad, gondolnak a fiatalokra, az idősekre, a családokra egyaránt.

Felidézte 2019 legfőbb eseményeit. Egységes gyalog- és bicikliutat építettek a Kossuth utcában. Megújították, bővítették a központi orvosi rendelőt. A kistérségi járóbeteg-szakellátó központban szintén voltak fejlesztések. Új, modern, 60 férőhelyes bölcsődét építettek. A négyből két óvodát korszerűsítettek. A szociális városrehabilitáció keretében is voltak beruházások, az Éden-tavak látványosságokkal bővültek. Felújították a városházát, a képtárat.

A jelenről és a jövőről is szólt dr. Mokán István. Körforgalom épül a Gyulai és az Anti út kereszteződésében. Bővül a sarkadi járási hivatal épülete. Folytatódnak a munkák az Éden-tavaknál. Fejlesztik a városi piacot, a Gyulai úton a tálalókonyhát, a Kossuth utcai sulinál városi tornacsarnok épül. Nagyberuházásként tanuszoda lesz az Anti úton. Ipari területet alakítanak ki a Sarkadkeresztúri úton.

– Nagyon sok fejlesztés ért véget tavaly Sarkadon – mondta dr. Kovács József országgyűlési képviselő. Bejelentette, a Sarkad és Doboz közötti közút egy részét korszerűsítik hamarosan, illetve bízik benne, hogy a jövőben Gyula felé is megújulhat a burkolat. Azzal zárta: a sikerekhez összefogás, együttműködés szükséges.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában