Orosháza

2020.01.23. 08:56

Kerekasztal alakult a fiatalok jövőjéért

Megalakult az oktatási kerekasztal azzal a szándékkal, hogy közös gondolkodásra, cselekvésre hívja a városban ténykedő intézmények vezetőit, a fenntartók képviselőit.

Cs. I.

A szerző felvétele

A képviselő-testület felhatalmazásával Bojtor István alpolgármester lett az elnök, aki a szerdai alakuló ülésen azt kérte, hogy az óvodától az egyetemekig a szereplők kínáljanak teammunkában alternatívákat a város fiataljainak, és ajánljanak megoldásokat a felmerülő problémákra. Az is célja az oktatási kerekasztalnak, hogy a munkaadók képzett munkavállalókkal helyben boldoguljanak.

A szerző felvétele

Gellén Klára, a Szegedi Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese elmondta, a kutatás, az oktatás, a gyógyítás mellett a Dél-Alföld régióban ígéretes életpályamodellekkel támogatják a tehetségeket. Az oktatási kerekasztal és az egyetem törekvése összecseng. Emlékeztetett, az orosháziakkal – a Táncsiccsal – 2011 óta kiváló az együttműködésük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában