Eszköz- és ingatlanfejlesztés

2020.01.31. 17:48

Felavatták a tankerület legnagyobb beruházását Tótkomlóson

Befejeződött a Jankó János Általános Iskola és Gimnázium infrastrukturális és pedagógiai eszközfejlesztése.

Cs. I.

A Békéscsabai Tankerületi Központ fenntartásában működő intézmény 496 millió forintból újulhatott meg. A pénteki záró eseményen a diákok színvonalas műsora mellett elevenítették fel az eszköz- és ingatlanfejlesztéseket. Az alsó tagozaton a tantermek, szaktantermek, fejlesztőtermek, tornaszobák, az iskolai könyvtár, a tanári szoba, a tornaterem padlóját kicserélték, a falakat kifestették. A felső tagozat és gimnázium épületének földszintjén a főbejáratot és feljárót akadálymentesítették, a mosdókat felújították, mozgáskorlátozott mosdót építettek.

A szerző felvételei

Több mint 300 négyzetméteren történt épületbővítés, ahol szaktantermeket, közösségi tereket alakítottak ki. Az udvaron műfüves sportpályát, járdát, parkolókat építettek. Az átalakítások 4092 négyzetmétert érintettek. Az épületfejlesztéshez módszertani megújulást támogató eszközfejlesztés is társult 9 millió forint értékben. Bútorokat, a tanítási-tanulási folyamatot segítő tanári és tanulói eszközöket, sportszereket vettek. A projekthez a pedagógusok 120 órás módszertani felkészítése is kapcsolódott.

Takács Árpád kormánymegbízott komlósi kötődését elevenítette fel az avatáson, majd arról beszélt, fontos figyelmet fordítani a vidékre, az ott tanuló fiatalokra.

– Gyermekeink akkor lesznek versenyképesek, ha oktatásuk során jövőképet adunk nekik – mondta. Majd szólt a tankerület és a kormányhivatal együttműködéséről.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke gyakorló pedagógusként elismeréssel szólt az ünneplőkhöz. A komlósiak esélyegyenlőségre való törekvéseit, gyermekközpontúságát és őszinte nyitottságukat dicsérte.

Az iskola igazgatója, Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsanna az iskola történetének felidézése során újabb mérföldkőnek nevezte a 2020-as évet. Kiemelte: a tankerület legnagyobb beruházását az összefogás, az együttműködés, a pozitív hozzáállás szemléletével valósították meg.

Bohácsné Nyiregyházki Zsuzsanna (balról), Bánki András, Hajnal Gabriella és Takács Árpád az avatáson

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában