Békés megye

2020.01.06. 19:15

Átvette a KHESZ a horgászjegyeket

A Körös-vidéki Horgász Egyesületek Szövetségének munkatársai a Magyar Országos Horgász Szövetségtől a napokban átvették a 2020-as állami horgászjegyek első, KHESZ-nek járó 4000 darabos egységcsomagját – tájékoztatott Facebook-oldalán a KHESZ.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

A díj is változott, ami alapesetben 3300 forint, mentesített személyek esetén 300 forint, még a tavalyi nem összesített, vagy határidőre le nem adott felnőtt állami horgászjegy esetén 6300 forint, mentesítettnél 3300 forint. Kitértek arra, hogy az okmány fogási napló felülete változott néhány ponton. Immáron öt oszlopra bontották ki az egyéb őshonos halfajokat.

A következő halfajokat oszlophoz tartozó kódszám megjelölésével külön kell vezetni: (1) sebes pisztráng, (2) kecsege, (3) széles kárász, (4) angolna (1–4: kg/darabonként), (5) menyhal, (6) sügér, (7) domolykó, (8) garda, (9) egyéb keszegfélék, (10) ezüstkárász, (11) busák, (12) törpeharcsák.

A tervek szerint 2021-től az állami horgászjegy és a nagy vízkezelők területi jegyei is elektronikus kiadási felületre lesznek áthelyezve, papíralapú kizárólag a fogási napló marad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában