Szarvas

2019.12.11. 13:59

Okos városokért ültek össze Ankarában

Újabb állomásához érkezett a január elején kezdődött „Town Twinning” – városok közötti kapcsolatépítés – Törökország és az EU közötti program.

Balázs Anett

Beküldött fotó

A találkozó helyszíne ezúttal a török főváros Ankara volt, ahol többek között Babák Mihály Szarvas polgármestere is tájékoztatást nyújtott arról, hogy a „Nemzetközi együttműködés a fenntartható városokért” című témában a Körös menti városban milyen tapasztalatok, tervek valósultak meg.

A közelmúltban megtartott találkozó célja, hogy erős és fenntartható partnerségek jöjjenek létre Törökország és az Eu között, valamint feltérképezzék az együttműködésben résztvevő városok a legjobb Smart City gyakorlatokat, applikációkat, valamint saját településük ilyen jellegű helyzetét; és ennek alapján kidolgozzák a jövőbeli célokat és stratégiákat.

Beküldött fotó

A törökországi irányítóhatóság által szervezett program résztvevői a konferencián megismerkedhettek egymás munkájával, tapasztalatával. Törökországban 23 város alakított ki kapcsolatot Európai Uniós partnerországok városaival. Szarvas partnervárosai Törökországban Corum, és Litvániában Telsiai – tájékoztatott a szarvasi önkormányzat.

A múlt héten lezajlott nagyszabású konferenciát megtisztelte jelenlétével és előadásával a Török Önkormányzatok Szövetségének elnöke, az Európai Unió Törökországi Delegációjának helyettes vezetője is.

A plenáris üléseket követően a „Nemzetközi együttműködés a fenntartható városokért” elnevezésű projekt került a középpontba.

Ebben a programelemben ismertette meg a többi résztvevővel Babák Mihály polgármester azokat a tapasztalatokat, terveket, amelyek ebben a témában keletkeztek Szarvason. Rajta kívül ezen a szekcióülésen részt vett két török nagyváros alpolgármestere, egy spanyol smart régiót képviselő alpolgármester, valamint egy lett város alpolgármestere is.

A megismert gyakorlatok és tapasztalatok később összegzésre kerülnek, s minden a projektben résztvevő település számára elérhetőek lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában