Békéscsaba

2019.11.28. 14:44

Szabó Magda emlékkiállítás nyílt a könyvtárban

Szabó Magda születésének 100. évfordulóján, 2017 szeptemberében szülővárosából, Debrecenből indították útjára azt az emlékkiállítást, mely a napokban Békéscsabára is megérkezett.

B. A.

Fotó: Imre György

Fotó: Imre György

A Békés Megyei Könyvtár földszinti folyosóján berendezett tárlat az írónő munkásságával, életútjával ismerteti meg az érdeklődőt. Filmrészletek, színházi makettek és Tündér Lala mellett megtekinthető egy írógép is, amely arra emlékeztet, hogy Szabó Magda 1949-ben Baumgarten-díjat kapott, ám az elismerést ugyanazon a napon vissza is vették tőle, majdnem tíz évig nem jelenhettek meg írásai, saját írógépét kalapáccsal akarta széttörni. Ezzel együtt Szabó Magda bizonyos könyveit negyvenkét nyelvre fordították le, lélektani történeteivel az egyik legolvasottabb magyar szerzővé vált. Legismertebb regényei közé tartozik az Abigél, melyből 1978-ban tévéfilm készült. Az olvasójeggyel rendelkező látogatók a könyvtár mozitermében, előre egyeztetett időpontban meg is nézhetik az alkotást, a kiállítás utolsó napjáig, december 30-ig.

Fotó: Imre György

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában