Rendkívüli ülés

2019.11.19. 16:59

Három tanácsnokot választott keddi ülésén a békéscsabai közgyűlés

Bizottságokról és bizottsági tagokról, valamint tanácsnokokról döntött a kedden a városházán tartott ülésén a békéscsabai közgyűlés.

L. B.

Kšzgy?lŽs BŽkŽscsab‡n

Fotó: Imre György

Amíg öt éve hét, addig most hat bizottságot hoztak létre, mérsékelték a bizottsági tagok számát is közel hatvanról ötvenre – mondta Szarvas Péter polgármester (Hajrá Békéscsaba).

Rendkívüli ülést tartott a városi közgyűlés

A városüzemeltetési, fejlesztési és környezetvédelmi bizottság elnöke lett Ádám Pál (Hajrá Békéscsaba), elnökhelyettese Csányi Illés (Hajrá Békéscsaba), képviselői tagja Opauszki Zoltán (Fidesz-KDNP), Horváth László (Fidesz-KDNP) és Miklós Attila (MSZP).

A pénzügyi, gazdasági és tulajdonosi bizottság elnökének választották meg dr. Ferenczi Attilát (Fidesz-KDNP), elnökhelyettesének Opauszki Zoltánt (Fidesz-KDNP), képviselői tagjának dr. Szigeti Bélát (Hajrá Békéscsaba), Gregor Lászlót (Hajrá Békéscsaba) és Fülöp Csabát (MSZP).

A kulturális, köznevelési és érdekegyeztetési bizottság élére Szente Bélát (Fidesz-KDNP) szavazták meg, elnökhelyettesének Paláncz Györgyöt (Fidesz-KDNP), képviselői tagjának dr. Juhász Istvánt (Hajrá Békéscsaba) és Dancsó Tibort (DK).

Az ifjúsági és sportbizottság elnöke lett dr. Szigeti Béla (Hajrá Békéscsaba), elnökhelyettese Gregor László (Hajrá Békéscsaba), képviselői tagja dr. Ferenczi Attila (Fidesz-KDNP) és Paláncz György (Fidesz-KDNP).

Fotók: Imre György

A családügyi és népjóléti bizottság elnökének választották meg dr. Csicsely Ilonát (Fidesz-KDNP), elnökhelyettesének dr. Juhász Istvánt (Hajrá Békéscsaba), képviselői tagjának Ádám Pált (Hajrá Békéscsaba), Dancsó Tibort (DK) és Miklós Attilát (MSZP).

A közbiztonsági, ellenőrzési és ügyrendi bizottság élére Csányi Illést (Hajrá Békéscsaba) szavazták meg, elnökhelyettesének Gregor Lászlót (Hajrá Békéscsaba), képviselői tagjának dr. Csicsely Ilonát (Fidesz-KDNP), Szente Bélát (Fidesz-KDNP) és Fülöp Csabát (MSZP).

Miklós Attila (MSZP) a vita során azt mondta, nem arányosan osztották le a bizottsági posztokat a Fidesz-KDNP, a Hajrá Békéscsaba és az ellenzék között. A polgármester szerint viszont igen.

Módosították a szabályzatot is

Az ülésen dr. Juhász Istvánt (Hajrá) civil ügyekért, Paláncz Györgyöt (Fidesz-KDNP) oktatásért, Opauszki Zoltánt (Fidesz-KDNP) környezetvédelemért, turisztikáért felelős tanácsnoknak választották.

Módosították a közgyűlés szervezeti és működési szabályzatát (szmsz) is. Miklós Attila (MSZP) és Fülöp Csaba (MSZP) jelezték, vannak módosító javaslataik, ezek közül egyre sem bólintott rá a többség. Felmerült az MSZP részéről, tárgyalható-e több körben az szmsz módosítása, mire dr. Bacsa Vendel jegyző elmondta: kötelező felülvizsgálni, és mivel rendelet, azon később is lehet változtatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában