Békéscsaba

2019.11.20. 14:36

A Csabagyöngyében üléseztek a helyi diákönkormányzatok

A Békéscsabai Diákönkormányzat (DÖK) és a Csabagyöngye Kulturális Központ Patent Diákirodája partnerségben a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvánnyal idén először szervezte meg a Békéscsabai Diákönkormányzati Fórumot szerdán délután.

Balázs Anett

Fotó: LP6DMK2

A program időpontjának a Gyermeki Jogok Világnapját választották, ezzel is hangsúlyozva az érdekérvényesítés és felelősségvállalás fontosságát.

A város iskoláiban, kollégiumaiban működő diákönkormányzatok mindegyike három főt delegált a fórumra, akik csoportokra bontva, a workcafe módszerével hét témában vetették össze gondolataikat.

Fotó: Lehoczky Péter

– Ez egy olyan szervezetfejlesztési módszer, aminek nem az a célja, hogy most, itt helyben legyen végkimenetele, hanem inkább összegyűjtünk információkat, ötleteteket. Ez követően lép életbe a diákönkormányzat munkája, mert ők ezekkel a felvetésekkel tudnak majd dolgozni – fejtette ki Zsótér Mária, a Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány elnöke.

Többek között olyan témák kerültek terítékre mint érdekképviselet a városi diákönkormányzatban, tanár-diák viszony, sztereotípiák vagy éppen a közösségi terek használata. Kovács Ákos a DÖK elnöke elmondta, a jelenlegi célcsoport a középiskolások voltak, az általános iskolai diákönkormányzatok számára pedig jövő év elején terveznek hasonló tematikájú programot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában