Galériával

2019.10.04. 19:51

Ismét megrendezték a Hídi sétát Gyulán

Nyolcadik alkalommal rendezte meg a Hídi sétát a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének gyulai területi szervezete és a Gyulai Egészségfejlesztési Iroda pénteken a fürdővárosban.

P. G.

Fotó: Imre Gyorgy

Az Összefogás az egészségért, sétával a mellrák ellen jelmondattal életre hívott esemény jelentős részét a Vigadóban tartották, ahol köszöntötte a megjelenteket dr. Görgényi Ernő, Gyula polgármestere, dr. Sárosi Tamás, a Békés Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Főosztályának főosztályvezetője és dr. Párducz László, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei elnöke.

Tóth Zoltánné, a Magyar Vöröskereszt Békés megyei igazgatója elmondta, számos rendezvényen népszerűsítik a megelőzést segítő szűréseket, amelyek közül a Hídi séta az egyik legnagyobb ilyen volumenű programjuk. A prevenció mellett idén az egészséges táplálkozás is középpontba került a rendezvényen.

A szakmai események sorát prof. dr. Szabó János Amit a mellrákról tudni kell(ene) című előadása nyitotta. Dr. Sárosiné Hőh Henriette és Beleznainé Faulháber Gabriella gyógytornászok, illetve Szalai Ilona dietetikus egyaránt informatív előadást tartott. Prezentációt mutattak be a véradás fontosságáról, amit később a Zita Dance Fitness egy flashmobbal is megerősített. Emellett felléptek az Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, a Csirajos táncegyüttes és a mezőkovácsházi Hunyadi János Szakközépiskola diákjai.

A program leginkább figyelemfelhívó része este hat órakor kezdődött, amikor a szép számú résztvevő előbb a Világórához sétált, ahol gyertyát gyújtottak azokra emlékezve, akik már nem lehettek velük. A Kossuth téri vízlépcsőnél következett a gyertyaúsztatás, majd a program zárásaként elhaladtak a rózsaszínben tetsző szökőkút mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában