Magyar Vöröskereszt

2019.10.21. 17:29

Hősképző programot szerveztek a gyerekeknek Gyulán

Hősképző programot rendezett a Magyar Vöröskereszt Békés Megyei Szervezetének gyulai területi szervezete hétfőn délelőtt a gyulai Béke sugárúti óvodában.

P. G.

H?skŽpz? a Gyulai BŽkŽssug‡r œti oviba

Fotó: Imre György

Görgényi Mária, a területi szervezet vezetője hírportálunknak elmondta, a Magyar Vöröskereszt idén augusztusban indította útjára ismét a havonta más-más tematika mentén jelentkező Hősképző programját.

– A hétfői rendezvényt az újraélesztés világnapjához kapcsolódva hívtuk életre. Emellett szó van arról, hogy az intézmény a Vöröskereszt bázisóvodájává váljon – tette hozzá. Elmondta, a programon a gyerekek képet kaptak az újraélesztés mikéntjéről, a stabil oldalfekvésről, a sebek ellátásáról, illetve a mentőautó eszközeit, működést is megismerhették az Alföld Ambulance-nak köszönhetően. A rendezvényt önkéntesként segítette Földesi Alexandra és Sárközi Boglárka is.

Fotók: Imre György

A bázisóvodai lehetőséggel kapcsolatban kifejtette, olyan intézmények nyerhetik el a címet, amelyek követik és népszerűsítik a Vöröskereszt alapelveit, sokat tesznek az egészséges életmódért.

– A Béke sugárúti óvodában rengeteget dolgoznak ezért, miközben szoros együttműködés alakult ki a nevelési intézmény és szervezetünk között – ecsetelte.

Szilágyi Ferencné tagintézmény-vezető kérdésünkre elmondta, nagyon fontosnak tartják, hogy a gyerekek figyelmét minél korábban felkeltsék a nagyon fontos kérdés iránt.

– Óvodánk arculatába beletartozik az egészséges életmódra, valamint a biztonságos közlekedésre nevelés – hangsúlyozta a szakember.

– Ezeknek a témáknak a jegyében egész évben számos programot szervezünk. A lelki egészség világnapja alkalmából például nemrég hangtál terápián vehettek részt, és élvezhették annak jótékony hatását. Hozzátette, nem a hétfői volt az első ilyen jellegű esemény intézményben, hiszen a nyár folyamán, az ügyeleti időben is ellátogattak már hozzájuk a Vöröskereszt munkatársai, és akkor más óvodákba járó gyermekek és pedagógusok is jelen voltak.

– Valamennyi ilyen kezdeményezés kedvező irányban befolyásolja az óvodások életét, akik bátrabbakká válnak, megtanulják, mi az a telefonszám, amit hívni kell – ecsetelte. – Emellett úgy gondolom, hogy most már egy mentőautótól sem ijednek meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában