Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatpark

2019.09.01. 13:07

Idén is megrendezték az Állatkertek éjszakáját Szarvason

A nyár utolsó péntek estéje hagyományosan az Állatkertek éjszakája.

Balázs Anett

KÉPALÁ: Az állatpark lakói finom falatokat is kaphattak /Fotó: KMNPI/Bencsik Antal Zsolt /

Az országos programsorozathoz az ország tizenkét településének tizenhárom állatkertje, vadasparkja, állatos bemutatóhelye csatlakozott. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság Körösvölgyi Látogatóközpont és Állatparkja szombaton éjszaka fogadta a látogatókat. Az érzékszervi próbával színesített természetismereti foglalkoztatók, állatismertetők és látványetetések mellett a program csúcspontja volt egy mentett kuvik szabadon engedése.

Az állatpark lakói finom falatokat is kaphattak /Fotó: KMNPI/Bencsik Antal Zsolt /

A kis fióka pár napos korában került az állatpark gondozásába, ahol mára szépen felcseperedett és immár kifejlett madárként, szabadon kezdheti meg önálló életét. Körömi Krisztina az állatpark vezetője elmondta, nemes dolog az állatmentés, ám nem mindig bölcs dolog beavatkozni a természet rendjébe, ezért aki a legjobbat szeretné nyújtani környezete és ezzel együtt önmaga számára, az próbáljon minél környezettudatosabban élni a hétköznapokban.

Az izgalmas programok sorát egy lámpásokkal felszerelt szürkületi kenutúra színesítette a Holt-Körösön, végül egy amatőr csillagász segítségével az állatövi csillagképeket fedezhették fel a résztvevők az augusztusi égbolton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában