Békéscsaba

2019.09.26. 18:01

Átadták a Vízmű új dísztermét

Ünnepélyes keretek közt adták át a Békéscsabai Szakképzési Centrum (BSZC) Vásárhelyi Pál Szakgimnáziuma és Kollégiuma megújult, az intézmény közelmúltban elhunyt, egykori igazgatójáról, Török Árpádról elnevezett dísztermét csütörtök délután.

B. O.

Tšršk çrp‡d d’szterem avat— a BSZC V‡s‡rhelyi P‡l SzakkšzŽpiskol‡ban BŽkŽscsab‡n Mucsi Bal‡zs f?igazgat—

Fotó: Imre György

Az avatóünnepségen Schnider György intézményvezető köszöntötte a nagy számú megjelentet, és külön Török Árpád családtagjait. Az igazgató úgy fogalmazott, a neobarokk stílusú épület számára az egyik legszebb a városban. Megjegyezte, a teremben korábban évtizedekig testnevelésórákat tartottak, de ez már a múlt. Mint elmondta, a felújítás néhány hónap alatt zajlott le, majd hozzátette, az iskolában jelenleg is zajlik egy átalakítás: a leánykollégium megszépítésén dolgoznak a kivitelezők.

Szarvas Péter (balról), Mucsi Balázs és Schnider György is beszédet mondott /Fotó: Imre György/

Herczeg Tamás, a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta, a BSZC megkerülhetetlen, a város egyik legfontosabb intézménye. Szavai szerint a Vízmű – több mint félezer tanulójával – pedig a település, sőt a megye egyik meghatározó iskolája. A politikus beszélt arról is, hogy az intézmény nemrégiben újult meg, kiemelte a tornatermet, az öltözőket, a vizesblokkokat és a küzdőteret.

Szarvas Péter, a város polgármestere felidézte saját emlékeit Török Árpáddal és az intézménnyel kapcsolatban, majd elmondta, örül a névválasztásnak, és véleménye szerint a felújított terem méltó a korábbi igazgatóhoz. Egyben biztosította a hozzátartozókat, hogy a diákok és a pedagógusok együttesen őrzik meg a hajdani intézményvezető emlékét.

Mucsi Balázs, a BSZC főigazgatója visszaemlékezett arra, hogy kinevezése után, mikor körbelátogatta a szakképzési centrumhoz tartozó iskolákat, a Vízműnél már akkor elhatározta, hogy a termet felújítják. Ezt, mint elmondta, saját erőből, nagyságrendileg 10 millió forintból oldották meg. Hozzátette, a centrumon belül az elmúlt időszakban a legnagyobb költségvetési ráfordítás és a legtöbb pályázati forrás a Vízműhöz került.

Az ünnepi beszédek után leleplezték a díszterem előtt elhelyezett emléktáblát, majd az érintettek átvágták a nemzeti színű szalagot, és ezzel hivatalosan is átadták a Török Árpádról elnevezett megszépült helyiséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában