Galériával

2019.09.14. 18:42

A beruházás révén emelkedik a szolgáltatás színvonala Méhkeréken

Ünnepélyes keretek között szombaton adták át a gondozási központ megújult épületét, amit a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program révén 150 millió forintos támogatás segítségével korszerűsítettek.

L. B.

20190914_Méhkereék_Gondozóház átadó_BMH_Leh

Fotó: LP6DMK2

Az intézmény szociális alapszolgáltatásokat nyújt, az idősek nappali ellátásban, a szociális étkeztetésben és a család- és gyermekjóléti szolgáltatásban van fontos szerepe, a beruházás révén emelkedik a szolgáltatok színvonala.

Tát Margit, Méhkerék polgármestere elmondta, a gondozási központ épületét szigetelték, cserélték a nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert, valamint napelemeket telepítettek a tetőre. Az eddig kihasználatlan emeleti részt is használatba vették. Emellett a közétkeztetést biztosító konyha 7 millió forint értékben kapott üstöket, sütőket és egyéb eszközöket, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyerekek egészségesebben étkezhessenek, valamint egy hétszemélyes gépjárművet is vásároltak.

Tát Margit kiemelte: a fejlesztések sora ezzel nem ér véget, mivel a méhkeréki idősek megérdemlik, hogy biztonságos és az igényeket teljesen kielégítő körülmények között töltsék nyugdíjas éveiket.

Az ünnepségen beszédet mondott dr. Kovács József országgyűlési képviselő is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában