ivóvíz

2019.08.21. 16:30

Sárgás színű víz folyt a csapból Békéscsabán

Sárgás színű víz folyik a csapból – jelezték észrevételeiket olvasóink hírportálunk felé Békéscsaba több városrészéről, így a belvárosból és a Lencsési lakótelepről is az elmúlt napokban.

P. G.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Diós Zsolt, az Alföldvíz Zrt. Pr-irodavezetője megkeresésünkre elmondta, a Teleki és Kiss Ernő utca kereszteződésében egy nagy nyomócső eltört a közelmúltban. Ennek hatására, illetve a helyreállítási munkák következtében megváltozhattak az áramlási viszonyok a megyeszékhelyi ivóvíz-hálózatban. Ez okozhatta a problémát, illetve a víz időszakos elszíneződését.

Diós Zsolt kérdésünkre elmondta, csak átmeneti problémáról volt szó, a víz színe valóban kicsit más lett, ugyanakkor a minősége nem változott. A szakemberek azt prognosztizálják, hogy a héten megtörténik a helyreállítás, az áramlási gondokat pedig közben már orvosolták, így hasonló elszíneződés vélhetően nem fordul majd elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában