elismerés

2019.08.21. 12:35

Mezőkovácsházi kitüntetetteket köszöntöttek

Az augusztus 20-ai ünnep kihagyhatatlan része a kenyéráldás, amelyre sor került a hosszú hétvége keretében, a szentmisén. Így az önkormányzat asztalára került a megszentelt új kenyér az ünnepi testületi ülésen. A városnak is legnagyobb ünnepe augusztus 20., a Kovácsházi Napok fesztiválprogramjaival.

Cs. I.

Az ünnepi ülésen a képviselő-testület Mezőkovácsháza Városért kitüntetés adományozásáról döntött. Ketten kapták az elismerést. A Mezőkovácsháza város érdekében több évtizeden keresztül végzett elhivatott munka elismeréséül szolgáló kitüntetés birtokosa lett Varga Gusztáv polgármester: generációk nevelkedtek tanári pályafutása alatt. Tanár, osztályfőnök, úttörő csapatvezető, igazgató-helyettes, és igazgató szerepet is betöltött ezekben az időkben. 1998-ban kezdődött aktív politikai pályafutása. 2013-tól a mezőkovácsházi tankerület igazgatója volt, 2014-es önkormányzati választások alkalmával megnyerve a lakosság bizalmát, polgármester lett.

Beküldött fotó

A hét választási cikluson keresztül végzett elhivatott képviselői munka elismeréseként kapta a Mezőkovácsháza Városért kitüntetést Szénási István alpolgármester, aki 1990-ben, az első szabad választáson indult, mint képviselő és a hetedik ciklus óta végzi ezt a felelősségteljes munkát. Mezőkovácsháza Város Szolgálatáért kitüntetést is ketten vették át: Jankó Erzsébet, a Kalocsa Róza Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, akit e feladat végzésével harmadik ciklusban bízott meg a testület.

A katolikus hívek lelki vezetője a városban több mint tíz éve Orbán Sándor, a másik díjazott, akinek a prédikációi művelt, széles látókörű, naprakész tudást közvetítenek. Szintén a katolikus felekezetben végzett évtizedes hitéleti és kiemelkedő, áldozatos közösségi munka elismeréséül vette át Polgármesteri Elismerő Oklevelet Herjeczki Zoltán; a lelkiismeretes, magas színvonalon végzett szakmai munka elismeréséül kapta meg a Polgármesteri Elismerő Oklevelet a Mezőkovácsházi Településgazdálkodási Kft. asztalosa, Nagy Sándor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában