Vihar után – videóval

2019.08.06. 15:34

Hetekig eltarthat a helyreállítás Békéscsabán

Másfél hete, július 28-án vasárnap csapott le a vihar Békéscsabára. A városházán elmondták: várhatóan augusztus végéig eltart a helyreállítás, a kárfelszámolás, ugyanis még mindig érkeznek bejelentések egy-egy közterületen található fával kapcsolatban. Eddig több mint 260 jelzés jött közterületen lévő károkról, illetve 74 olyan bejelentés futott be, ami magánterülettel kapcsolatos.

L. B.

A városüzemeltetési osztályon megosztották, miszerint a munkálatok több szervezet bevonásával folyamatosan zajlanak. Elsőbbséget élveznek azok a munkák, amik révén a közlekedés biztosítható, illetve amikkel a további károk elkerülhetők. Az Élővíz-csatorna mentén több nagyméretű fa is kiborult, megrongálva egy magáningatlant, itt már napok óta folynak a munkálatok, például daru és egyéb emelők bevonásával.

Elmondták: elsődlegesen a fákról letört ágak, gallyak eltávolítása a feladat, majd ezt követően, illetve ezzel párhuzamosan azokat begyűjtik és elviszik. Azokat a területeket, amelyek nem lakottak vagy közjóléti célt szolgálnak, csak a későbbiekben rendezik. Mint kifejtették, még most is problémás az Élővíz-csatorna környéke, ott el kell távolítani a vízbe borult fákat, rendezni szükséges a környezetet.

A városházán hozzáfűzték kérdésünkre: azokat a faanyagokat, amelyek tűzifa minőséget képviselnek, rászoruló családok között osztják majd szét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában