Galériával

2019.08.11. 19:35

Fesztivált és kézműves vásárt szerveztek a Csabai Levendulás Kertben

A Csabai Levendulás Kertben egy kellemes vasárnap délutáni programmal várták a kicsiket és nagyokat egyaránt. A gyerekeknek volt csillámtetoválás, arcfestés, zsákbamacska, kreatív sarok, vattacukor és kürtőskalács is. Emellett ruha-játék cserebere börzével, horgolt és kézműves termékekkel, természetes anyagokból készült szappanokkal, krémekkel és egészséges lekvárokkal is készültek a látogatóknak.

Tóth Nikolett

cof

A Zöld 14 Egyesület kilenc évvel ezelőtt alakult. Tevékenységében a környezeti szemléletformálást tűzte ki célul. A határon átnyúló együttműködésnek köszönhetően pedig egy aradi székhelyű társszervezettel közösen, pályázati támogatásból hozták létre a Békéscsaba belvárosában található Öko Klubbot, ahol foglalkozásokat tartanak és szaktanácsadássál is foglalkoznak.

– Az egyesületünk elsősorban a fiatalokat próbálja megcélozni, hiszen náluk tudják a legeredményesebben a környezeti szemléletet formálni. Az évek során olyan szerteágazó lett a tevékenységünk, hogy akár a felnőtt korosztály is elérhető a különböző események kapcsán, melyek főként a fenntartható életmód, a klímavédelem és az ezekhez kapcsolódó fontos ügyek mentén formálódnak – árulta el hírportálunknak Duray Balázs, az egyesület elnöke.

Fotó: Tóth Nikolett

Régi álmuk vált valóra amikor ennek a pályázatnak köszönhetően a Vandháti kertekben kialakították a Levendulás kertet.

– Ez a hely tulajdonképpen az iskolaidőn túli foglalkozásra ad lehetőséget. Öko táborokat, szabadtéri rendezvényeket szervezünk a diákoknak. Emellett iskolaidőben is nyitva állunk a fiataloknak, hogy itt tudjanak lógni, tanulni. Vannak különböző foglalkoztató játékok, multimédiás eszközök – mesélte Duray Balázs.

Hozzátette, hogy a Levendula Fesztiválra és Kézműves Vásárra helyi és aradi termelőket hívtak meg. Voltak többek között különböző horgolt állatkák, levendula szappanok, illó olajok, házi készítésű fatáblák, ásványokból készült ékszerek, valamint kerámia edények is. A nagy melegben pedig levendulás limonádéval hűsíthették magukat a látogatók. A program is a fenntartható fogyasztást célozta meg, hogy ne dobjuk ki a régit és ne vegyünk helyette újat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában