Békéscsaba

2019.08.13. 19:05

Elvarázsolta a gyerekeket az első békéscsabai bűvész tábor

Nemrégiben a mágiáé és az illúzióé volt a főszerep Békéscsabán, hiszen bűvész táborba várták a helyi fiatalokat. Az ifjú bűvészpalánták számos mutatványt, trükköt sajátíthattak el.

Horváth Dóra

Burai Milán neve ismerősen csenghet olvasóinknak. A mezőberényi fiatal tavaly nyáron 10 héten keresztül tanulhatott hazánk legismertebb mentalistájától, Danny Blue-tól. Azóta töretlenül álmának él, saját Youtube-csatornáján rendszeresen oszt meg mutatványokat, előadásokon kápráztatja el a nézőközönséget, legutóbb pedig tábort szervezett a bűvészet és mentalizmus iránt érdeklődő Békés megyei fiataloknak.

– Az én fejemből pattant ki a bűvész tábor ötlete, hiszen korábban még sosem volt ilyen Békéscsabán. Úgy gondoltam, miért is ne? – mondta kérdésünkre Milán. – A szervezésben és kivitelezésben az egyik barátom, Hunyady Gergő segített, aki egyébként fellépésekkor szokott asszisztálni nekem.

Fotók: Gurály Sára

Az ifjú mentalista elárulta, hogy a szervezés nem volt egyszerű és a legnagyobb nehézséget a tábor helyszínének kiválasztása jelentette. – Sok helyet kerestünk meg, de azok vagy felújítás alatt állnak, vagy nem tudtak minket fogadni, végül a GamePub biztosított helyet nekünk.

A gyerek az ismert bűvésztől, Gyertyán Balázstól leshették el az alapokat. – Amikor felmerült bennem a tábor ötlete, egyből Balázst kértem fel, hogy vezesse be az érdeklődőket a bűvészet világába. Én egy pár gondolatolvasós mutatványt tanítottam nekik. Délelőttönként bűvésztrükköket sajátítottak el a srácok, ebéd után pedig kimentünk a ligetbe, hogy az ott tartózkodókat szórakoztassák a korábban begyakorolt produkciókkal. A maradék időben mentalista mutatványokkal ismerkedtek, amely műfaj kicsit nehezebb, azonban nagyon ügyesek voltak.

Fotók: Gurály Sára

A tábor végén a lelkes bűvészpalánták névre szóló oklevelet vehettek át. – Mindenki jól érezte magát az öt nap alatt. Volt aki soha nem bűvészkedett még korábban, volt aki igen. Az azonban elmondható, hogy mindannyian nagyon ügyesek és lelkesek voltak, hamar megtanulták a trükköket. Célunk, hogy jövőre is megszervezhessük a tábort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában