Magyarország Tortája

2019.08.01. 17:16

A leginnovatívabb torta lett a Körös-menti Egres

Július utolsó napján az Országházban tették közzé, hogy idén melyik süteménykreáció nyerte el a Magyarország Tortája, valamint a Magyarország Cukormentes Tortája címet.

B. A.

Forrás: Mészáros Györgyi Facebook oldal

Ez utóbbit az Egy Csepp Alapítvány közreműködésével idén nyolcadik alkalommal hirdették ki. A több mint 30 döntős között Mészáros Györgyi, Körös-menti Egres elnevezésű tortája is remekelt a megmérettetésen. A gyomaendrődi lány Tímár Attila mesterszakács segítségével először pályázta meg a címet. Az egyedi ízvilágot képviselő sütemény, amely bár megosztotta a véleményeket, mégis nagy sikert aratott a zsűri körében és a cukormentes torták között “A leginnovatívabb receptért járó díjat” érdemelte ki.

Mészáros Györgyi elmondta, nagyon szerencsésnek érzi magát, hiszen vannak, akik már többször is próbálkoztak ezen a versenyen, a Körös-menti Egres pedig előszöri nekifutás alkalmával aratott sikert.

Mészáros Györgyi kezében az oklevéllel és Tímár Attila

– Nagyon sok próbálkozás, agyalás, számolás és próbaverzió van emögött. Olyan ízt szerettem volna összehozni, ami még bennem is olyan érzést kelt a rengeteg számú tortaverzió végigkóstolása után, hogy „úgy megennék minden nap egy szeletet belőle”. Nyilván nagyon megosztó az egres ízvilága, de úgy gondolom van, akinél sikerült ezt a hatást elérnem – fogalmazott Mészáros Györgyi

Az alkotás folyamatában Tímár Attila mesterszakács segédkezett. A Tímár Panzió tulajdonosa kifejtette, a zsűrit lenyűgözte az alkotás, azonban úgy vélték az egres nagyon megosztó gyümölcs, ami nem biztos, hogy mindenkinek kedvence.

Beküldött fotók

– Az egres olyan mint a pacal. Valaki vagy szereti vagy nem, köztes állapot nincs. Nagyon tetszett a zsűrinek, amit mindenképpen ki akartak fejezni, így kapta meg a díjat – árulta el Tímár Attila.

Előzmény:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában