fitneszpark

2019.07.12. 19:55

Egy régen várt fejlesztés valósul meg Gyulán

Megkezdődött a fitneszpark építése az Észak-Törökzugban található Wesselényi parkban pénteken reggel – közölte a helyszínen megtartott sajtótájékoztatón Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő.

Papp Gábor

Az alpolgármester elmondta, a beruházás részeként egy régi álom teljesül, amelynek eredményeként egy 11,5-szer 9,5 méteres, gumitégla-borítású létesítmény jön létre, amit valamennyi korosztály használhat.

Kónya István (középen) mutatta be a fejlesztést /Fotó: Kiss Zoltán/

Pénteken az alap kitűzésével, majd annak kiásásával fogtak neki a kivitelezők a fejlesztésnek. A munkálatok az időjárás függvényében várhatóan augusztus 8-ig tartanak, és az érdeklődők augusztus közepétől vehetik birtokba a fitneszparkot. A beruházás összértéke 5,5 millió forint, amelyből 3 millió forintot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programon nyertek el. Kétmillió forintot az Egészséges Városért Közalapítvány, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat biztosítja.

Széplaki Lehel, a kivitelező cég ügyvezető igazgatója elmondta, 12-féle eszköz, köztük fekvőtámaszpadok, húzódzkodó részek, párhuzamos korlátok egyaránt helyet kapnak majd a parkban, amely kívülről műanyag szegélyezést fog majd kapni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában