Békés megye

2019.07.18. 18:11

A határokon átnyúlva, közösen javítják az ivóvíz minőségét

Közös munkával javulhat az ivóvíz minősége Romániában és hazánkban – jelentették be csütörtökön az érintettek. Két romániai település, illetve magyar oldalon az Alföldvíz Zrt. képviselője beszélt a projektről, mely a határ mindkét oldalán az ivóvíz-szolgáltatás fejlesztését biztosítja. Mint a bejelentéskor elhangzott, a projekt összköltségvetése több mint 267 ezer euró, melyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az érintett országok kormánya biztosít.

B. O.

20190718_Bcs_Alföldvíz interreg sajtáj_BMH_Leh

Fotó: LP6DMK2

Nyakó József, a romániai Érmihályfalva első embere elmondta, többségében magyarok lakta települések lakói, nagyságrendileg 80 ezer ember lesz a projekt haszonélvezője. Bátori Géza, a szintén romániai Bors község polgármestere úgy fogalmazott, csak nyertesek lehetnek mindkét oldalon, majd hozzátette, több mint húsz település részvételével zajlik a program.

Fotó: Lehoczky Péter

Szeverényi György, az Alföldvíz Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese kifejtette, a társaság egy olyan kútvizsgáló kamerarendszerhez jutott, melyre már nagy szüksége volt. Majd reményét fejezte ki, hogy a közös munka, egyben egy hosszú távú együttműködés kezdete.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában