madármentés

2019.06.13. 21:24

Erdei pinty tévedt be a csabai bevásárlóközpontba

Csütörtökön délután egy madár – valószínűleg a hőség elől menekülve – betévedt a Csaba Center egyik ruházati üzletébe.

H. D.

A nagy hőség megviseli nemcsak az embert, hanem az állatokat is: a mai napon egy fatális véletlen (vásárlás) hozta úgy, hogy Békéscsabán egy ruházati boltban kellett egy, a hőség elől bemenekült erdei pintyet mentenünk – számolt be az esetről a Dél-békési Természetvédelmi és Madártani Egyesület Facebook-oldalán.

Fotó: a Dél-békési Természetvédelmi és Madártani Egyesület Facebook-oldala

A bejegyzés szerint majd félórányi futkorászás után egy női sál rádobásával sikerült befogni a madarat, majd rövid pihentetés és itatás után szabadon is engedték.

Hogyan segítsünk a madarakon?

Amennyiben szeretnénk a madarakat segíteni a melegben, úgy érdemes a kert egy fásabb, ligetesebb helyén, jól belátható helyen kihelyezni egy kis itatót, fürdetőt. A fürdetőt úgy helyezzük ki, hogy tegyünk bele pár nagyobb kavicsot, hogy a madarak ne merüljenek el a vízben.

Ha bajba jutott madarat talált, a 20/247-9239 és a 70/334-1635-ös számokon vagy a [email protected] email címen tud az egyesülettől segítséget kérni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában