Gál Ferenc Főiskola

2019.06.24. 19:10

Diplomát és elismeréseket is átadtak Szarvason

Mintegy százötven hallgató vehette át oklevelét Szarvason a Gál Ferenc Főiskolán szombaton.

B. A.

Összesen 149 végzett hallgató vehette át oklevelét a Gál Ferenc Főiskola Pedagógiai Kara június 22-én megtartott tanévzáróval egybekötött diplomakiosztó ünnepségén.

A hallgatók a kar udvarán gyülekeztek, majd talárban a szülők és a városi érdeklődők előtt vonultak át a Tessedik Sámuel által építtetett evangélikus ótemplomba, mely évek óta helyet ad az intézmény ünnepi rendezvényeinek.

Dr. Kozma Gábor rektor ünnepi beszédében örömét fejezte ki, hogy a város, a járás és a megye vezetői, valamint a testvéri keresztény felekezet képviselői biztató figyelmükkel segítik a Gál Ferenc Főiskola törekvéseinek megvalósulását. Dr. Lipcsei Imre dékán elbúcsúztatta a végzősöket, majd a hallgatók esküje után a diplomák átadása következett. A szarvasi képzésben részt vett óvodapedagógus, tanító, csecsemő- és kisgyermeknevelő végzősök mellett, a kihelyezett budapesti telephelyen tanuló óvodapedagógus hallgatók is itt vették át oklevelüket.

Az újdiplomások nevében Durkó Tímea búcsúzott az Alma Matertől, majd a végzősök a tradíciókhoz híven átadták a „vándorbotot” az itt maradt hallgatók képviselőjének, majd emlékszalagot kötöttek fel a kari zászlóra.

Évek óta hagyomány, hogy a diplomakiosztó ünnepségen adják át a hallgatói elismeréseket. A legkiválóbb óvodapedagógus-jelölt díjat Molnár Anett, a legkiválóbb tanítójelölt címet Ilyés Zoltán vehette át.

Továbbá, az 1991-ben alapított Rózsa Borka Alapítvány minden évben díjazza a legkiválóbb óvodapedagógus hallgatókat. Idén Molnár Anett kapta a kitüntető elismerést.

Zárásként Gaál Roland hivatalvezető, Lázár Zsolt esperes és Babák Mihály polgármester köszöntötte a végzősöket, akik sapkájuk feldobásával búcsúztatták a kivonuló elnökséget.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában