M44 gyorsforgalmi út

2019.06.28. 16:35

Aluljáróhoz szállítottak gerendát Kamut környékére

Olvasónk kereste meg a közelmúltban hírportálunkat azzal, hogy a Szabolcs utcáról a Szarvasi útra, Budapest irányába fordult ki egy hosszú szerelvény. Miután vélhetően a M44-es építéséhez kapcsolódó részről lehet szó, ezért megkerestük Dankó Béla országgyűlési képviselőt.

P. G.

Mint azt Dankó Béla elmondta, az M44-es gyorsforgalmi út építése során a 4644. jelű, Békés-Kondoros összekötő út korrekcióján épül, Kamut közelében a 18-es kilométerszelvény után egy aluljáró. Látványában ez egy terepszintből kiemelkedő műtárgy lesz, mert ebben az esetben az M44-es út halad felül. Ennek a műtárgynak a vasbeton gerendáit vasúton szállították Békéscsabára, innen pedig közúton a munkaterületre a múlt héten. Ezen a hídon befejeződött a gerendák elhelyezése: 16 darab 20,8 méter hosszú és 10 darab 31,80 méter hosszú 1,2 méter magas gerenda beemelése történt meg.

Az idén még két földút átvezetés alatti aluljárónál lesz gerenda-beemelés, hasonló szállítással. Hét, illetve nyolc darab 1,50 méter magas, 44,8 méter hosszú hídgerendát helyeznek majd el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában