VÍZIKÖZMŰ

2019.06.28. 17:56

Alföldvíz: a szakszervezet esélyt ad a kezdődő tárgyalásoknak

Az eredeti tervekhez képest végül némileg másként alakult az Alföldvíz Szakszervezetének a Miniszterelnöki Hivatal előtt, a Budai Várban megtartott péntek délelőtti demonstrációja – tájékoztatott Miskéri László.

P. G.

Az érdekvédelmi szervezet titkára kérdésünkre elmondta, csütörtökön kapták a hírt arról, hogy jövő héten hétfőn az Innovációs és Technológiai Minisztériumban két miniszter és három államtitkár résztvételével tárgyalások kezdődnek a víziközmű-ágazat helyzetéről, amelyen dr. Mészáros Melinda, a Liga Szakszervezetek elnöke és Fürjes József, a Vízügyi Közszolgáltatási Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnöke képviseli majd a munkavállalókat.

Miskéri László kiemelte, éppen ezért azt kérte a több mint száz megjelent dolgozótól és a Békés mellett más megyékből is érkező szimpatizánsoktól, hogy várják meg a tárgyalások eredményét. Ezt az időintervallumot egy hónapban határozták meg.

Miskéri László beszámolt arról is, hogy Weingartner Balázs, az ágazatért felelős államtitkár megkereste az Alföldvíz vezérigazgatóját, hogy egyeztessenek a cég helyzetéről. A tárgyalásokon jelen lehet a szakszervezet titkára is. A megbeszélések várhatóan Budapesten zajlanak majd.

Mint ismert, az Alföldvíz Szakszervezete hét elején jelentette be, hogy más eszközök híján demonstrációt szervez a Miniszterelnöki Hivatal irodája elé a Budai Várba, mivel – szerintük – a cég súlyos anyagi gondokkal küzd. Egyebek mellett arra is felhívták a figyelmet, hogy az alacsony jövedelmi viszonyok miatt sokan elhagyják a hivatásukat és a magánszférában keresik a boldogulásukat, ami egyre nehezebb helyzetbe sodorja a céget és az ágazatot.

A társaság kedden azt közölte: a cég nem fizetésképtelen. Pillanatnyilag a korábban megígért béremelésre nincs forrás, de keresik a megoldást.

Előzmény:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában