Esélyt a fiataloknak

2019.06.18. 06:56

A következő programelem is a helyben maradást segíti Békésen

Újabb lépéssel folytatódik az Esélyt a fiataloknak – Békés város ifjúságsegítő programja című pályázati projekt – döntött legutóbbi ülésén a békési képviselő-testület.

P. G.

Fotó: Ga-Pix Kft

A projekt legfőbb célja, hogy segítsék a fiatalok helyben maradását, vissza- és betelepülését. A program egyik első lépéseként 19 felújított önkormányzati bérlakást adtak át pályáztatás útján 18 és 35 év közötti fiatal pároknak, akiknek két évig csak a rezsit kell fizetniük. Mindössze azt fogalmazták meg velük szemben, hogy ez idő alatt rendelkezzenek megtakarítással.

A program részeként korábban sikeres állásbörzét is szerveztek

A program következő részeként más módon támogatják a korosztály tagjait. Egyebek mellett – szintén pályáztatás útján – segítik a városban közérdeket ellátó, szolgáló, illetve önkéntes feladatokat végző fiatalokat, támogatják a B típusú vezetői engedély megszerzését, nyelvtanfolyam elvégzését, nyelvvizsga megszerzését, a Békésről munkahelyre ingázók útiköltségét, a Békésről elszármazó, de visszaköltözni akaró vagy Békésre költözni szándékozó, munkát vállaló és a valamely területen kiemelkedő teljesítményt nyújtó fiatalokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában