galériával

2019.05.17. 14:10

Városismereti versenyt szerveztek általános iskolásoknak Békéscsabán

Tizenkét békéscsabai általános iskola csapata vett részt azon a városismereti versenyen, amit pénteken szervezett a városvédő és városszépítő egyesület, az önkormányzat, valamint a tartalékosok szövetsége a megyei könyvtárban és az Élővíz-csatorna mentén.

L. B.

Fotó: Bencsik Ádám

Ugrai Gábor, az egyesület elnöke elmondta, a gyerekek egy menetlevél segítségével járták be az Élővíz-csatorna környékét, különféle információkat szereztek be. Hat olyan helyszínt kerestek fel, ahol egy tesztet töltöttek ki, itt jelentős szerepe volt annak, hogy előzetesen miként készültek fel a tanulók a vetélkedőre.

Ugrai Gábor szerint a verseny a békéscsabaiság miatt fontos, hogy a diákok megismerkedhetnek a város helytörténetével, valamint a jelenéről is információkat gyűjthetnek be.

Első helyezést ért el a Petőfi Utcai Általános Iskola egylete (Nagy László, Kiss Kornél, Borbély Emese, Nyetinszki Nóra, felkészítő: Várai Zsuzsanna), másodikként zárt a Kazinczy Ferenc általános iskola alakulata (Babcsányi Panna, Brhlik Anna, Keresztesi Attila, Varga János, felkészítő: Krett Attila), harmadik lett a Lencsési általános iskola csapata (Szathmáry Kata, Szabó Csenge Virág, Zahorán Bálint, Kakas Levente, felkészítő: Nagy Dávid) – derült ki az eredményhirdetésen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában