Békéscsaba

2019.05.13. 16:48

Úszva folytatja útját a kacsacsalád

Békéscsabán az Élővíz-csatorna mentén, a Deák utcai kishíd tövében található, kacsacsaládot ábrázoló szobor hányattatott sorsáról már többször beszámoltunk. A kacsamesében újabb fejezethez érkeztünk: a szobor komoly átalakuláson ment keresztül.

H. D.

Boros Péter bronzból készült alkotását a belvárosrehabilitáció harmadik ütemének keretében mintegy fél éve helyezték ki a Deák utcai kishíd tövébe. A szobor ezen rövid időn belül is számos attocitást szenvedett el: a kacsamama lába eltört és ideiglenes mankókon volt kénytelen totyogni, majd pedig ellopták a bronz madarat.

Úgy tűnik talán pont kerülhet a kacsamese végére, hiszen a szárnyasok újra elfoglalták helyüket a vízparton. Rögtön szembetűnik azonban egy lényeges változás: eltűnt a lábuk, úszva folytatják útjukat.

Fotó: Sz. V.

A metamorfózis több békéscsabai Facebook-csoportban szolgáltat beszédtémát. Vannak, akiknek az eredeti jobban tetszett, de szép számú azok tábora is, akik úgy gondolják a mostani megoldás praktikusabb. Mindenesetre reméljük, még sokáig színesítik vízparti sétáinkat.

 

 

Címkék#kacsamama

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában