gyermeknapi programok

2019.05.25. 11:50

Udvari móka, játék az orosházi családok átmeneti otthonában

A Magyar Ökumenikus Segélyszervezet orosházi családok átmeneti otthonában szombat reggel óta a gyermeknapi programokon hancúroznak, játszanak a gyerekek és a róluk gondoskodó felnőttek.

Csete Ilona

Fotó: Cs. I.

Ugrálóvárban csúszkálnak, a csocsó mellett élik át a focigyőzelem ízét, vagy 101 kiskutyaként, pókemberként kerülnek ki az ügyes kezű arcfestő asztalától távozva. Nagy nevetések, jókedv jellemzi az otthonban élőket. Nem kivételek ez alól a szülők sem.

Kovács Dániel, az intézmény vezetője is egy ügyességi játékban jeleskedett kollégáival ottjártunkkor. Arról mesélt, hogy a szervezet által elindított Felhőtlen gyermekkor című májusi kampányuk keretében bemutatják egész éves munkájukat, benne azokat a fejlesztő tevékenységeket, amiket a rászoruló gyerekek felzárkózása érdekében végeznek.

Gyűjtést is hirdettek (a 1353 adományvonal hívásával és a Tesco áruházban kuponvásárlással 250 forintokat lehet adományozni , illetve a segelyszervezet.hu online felületén), hogy a befolyt forintokból az egész éves esélyteremtő munka mellett a gyerekek nyári táboroztatását is megvalósíthassák.

A szerző felvételei

– Gyermeknapunk pedig arról szól, hogy a szürke hétköznapok után a gyermekek, a szülők is, mi is együtt élhessük át mindazokat az élményeket, amiket ma ide, az udvarunkra hoztunk játék, s finom falatok formájában.

A közös pizzázás mellett az elmaradhatatlan vattacukor, no meg az együtt játszás öröme az, amiért ma itt vagyunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában