turizmus

2019.05.04. 06:55

Telt ház a Körösnél, sok fiatal érkezhet

Az ország számos tájáról minden eddiginél több gyermek és fiatal látogat el az idei vakáció alatt Békésre, illetve megyénkbe, hogy megismerje a Körösök különleges tájait – tájékoztatott Facebook-oldalán Kálmán Tibor.

P. G.

Békés alpolgármestere, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Alsó-Tisza-Körösök Régiót képviselő elnökségi tagja hírportálunk megkeresésére elmondta, az MKKSZ pénteken tartotta közgyűlését, amelyen számos aktuális téma mellett arról is szó esett, a szövetség tovább kívánja erősíteni szabadidős tevékenységét, hogy minél többen fedezhessék fel hazánk különleges vidékeit.

A VíziVándor tábor az ország minden részéről vonzza a turistákat /Fotó: Imre György/

– Ennek megfelelően folytatódnak a nagy sikerű VíziVándor táborok is. A lehetőség részeként tavaly tizenkét csoport látogatott el a megyébe, hogy Békés-Dánfokról indulva láthassa az egyedi természeti és épített értékeket – fogalmazott kérdésünkre Kálmán Tibor, aki kiemelte: idén már huszonnyolc osztály érkezik Dánfokra. Az érdeklődést jól jellemzi, hogy gyakorlatilag a nyári időszakra biztosított valamennyi lehetőség ­betelt.

A Békés megyei tábor egyébként némileg eltér a hazánk további tájain elérhető programoktól, hiszen térségünkben kenuval és kerékpárral juthatnak el a fiatalok Gyulától Szarvasig számos településre. A vízi és a kerékpáros turizmus így egyszerre van jelen.

Múlt nyáron hírportálunk is beszámolt a kezdeményezésről, akkor egy kecskeméti iskolai csoport osztotta meg tapasztalatait. A diákok egyszerűen csak „Amazonas-feelingként” jellemezték a Körösök háborítatlan, vadregényes vidékét.

A megyében nem kismértékben az MKKSZ-nek is köszönhetően folyamatosan élénkül az aktív vízi turizmus. Az elmúlt időszakban több városban valósult meg, illetve zajlik jelenleg is ehhez kapcsolódó fejlesztéssorozat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában