Olvasóhely a szabadban

2019.05.12. 16:11

Pályázaton nyert támogatást a mezőhegyesi könyvtár

Támogatást nyert a József Attila ÁMK könyvtári intézményrendszer tanulást segítő infrastrukturális fejlesztése című pályázat.

Cs. I.

Mint megtudtuk, az egész életen át tartó tanuláshoz szükséges infrastrukturális feltételek javulhattak egy eszközbeszerzésnek – új számítógépeket vásároltak – és egy új terasznak köszönhetően.

A kulturális tudatosság és kifejezőkészség, továbbá az anyanyelven folytatott kommunikáció, a digitális kompetenciák növelése is a fejlesztés célja. A szabadtéri olvasó- és oktatási tér kialakításával elsősorban a gyermek- és a nyugdíjas korosztály számára kívánták vonzóbbá tenni a könyvtárukat.

A korszerűsítéssel szeretnék elérni az olvasószám növelését, a könyvtárban eltöltött minőségi idő emelkedését.

Szeretnék növelni az olvasók létszámát is /Fotó: Kiss Zoltán/

A József Attila Általános Művelődési Központ intézményegysége az óvoda. A fejlesztéssel a két intézményegység együttműködését is erősítik: az óvodapedagógusok közreműködésével kívánják elérni, hogy a gyermekek már óvodáskorban játékos formában megismerkedjenek a könyvtárhasználattal, megtanulják, hogy a könyv kincs, tudásforrás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában