ünnepség

2019.05.27. 13:44

A magyar hősökre emlékeztek Békéscsabán

A magyar hősök emléknapja alkalmából tartott megemlékezést az önkormányzat hétfőn a Németh Lajos és a Lipták András utca sarkán lévő hősi temetőben.

L. B.

Beszédében Vida András, a Lencsési általános iskola igazgatója azt mondta: kegyelettel emlékeznek egyrészt azokra, akik a vérzivataros időkben, így az első és a második világháborúban életüket adták a haza függetlenségéért, másrészt azokra, akiket elnyomtak, akik vállalták a nélkülözést is azért, hogy megőrizzék becsületüket. Szólt nagyapjáról, aki a hátországban teljesített szolgálatot a besorozását követően, valamint nagyapja testvéréről, aki a fronton volt, majd hadifogságba került.

Vida András mondott beszédet /A szerző felvételei/

– Tudni kell élni a szabadsággal, felelősséggel harcolni a hétköznapokban – emelte ki, hozzáfűzve: olyan világot kell teremteni, ahol értelme és tartalma van a tisztességnek, ahol fontosak az értékek. Itt élned kell, ezt add tovább gyermekednek – ezzel a gondolattal zárta beszédét Vida András.

Az eseményen műsort adtak a Lencsési általános iskola tanulói. Az emlékműnél többen helyeztek el koszorút: a város nevében Kiss Tibor alpolgármester és Nagy Ferenc alpolgármester, a katonák, a városvédő és városszépítő egyesület tagjai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában