Várakozási díj

2019.04.12. 11:49

Több helyen kell fizetni a parkolásért Békéscsabán

Nyártól bővítik a parkolóövezetet Békéscsabán, tehát olyan helyeken is jegyet vagy bérletet kell váltani június 1-jétől, ahol eddig ingyen lehetett megállni.

Licska Balázs

Fotó: Lehoczky Péter

A döntés alapján normál várakozási övezetté válik az Árpád sor Bajza és Aulich utca közötti, valamint az Aulich és Degré utca közötti szakasza; az Aulich utca Árpád sor és dr. Becsey Oszkár közötti része.

Illusztráció: Lehoczky Péter

Fizetni kell a jövőben a piac környékén, a Jókai utca–Andrássy út–Szabó Dezső utca–Illésházi utca által határolt belső udvarban, s a Szabó Dezső utca tömbbelsőhöz tartozó zsákutca szakaszán; emellett a Damjanich utca Wesselényi utca és Bartók Béla utca közötti részén. Ezeken a területeken jelenleg a parkolási díj óránként 220 forint.

Azoknak, akik az érintett szakaszokon laknak, egy autó után ingyenes a parkolás, mindössze a térítésmentes használatot biztosító bérletjegyet kell megváltaniuk, ami évente 1500 forint.

Azok érdekében módosították a rendeletet, akik az érintett területeken laknak, ők kérték a változtatást. Megnehezítették ugyanis életüket azok, akik a belvároshoz közel és ingyen akartak parkolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában