hat év után

2019.04.25. 16:48

Lemondott Kardoskút polgármestere, szakmai pályára lép

Lemondott Lengyel György, Kardoskút polgármestere. Hat és fél évig volt a település első embere.

Cs. I.

Hat és fél év után lemondott polgármesteri tisztségéről Lengyel György. Ezt csütörtöki ülésén tudomásul vette a helyi képviselő-testület is.

A képen: Lengyel György /Beküldött felvétel/

– A jelenlegi szerencsés családi állapot egészséges folytatása érdekében visszatérek a szakmai pályára. Örülök annak, hogy az önkormányzat kifejezetten jó pénzügyi helyzetben van, erős tartalékkal rendelkezik, jelentős fejlesztések is megvalósulnak. Az elmúlt időszakot akkor fogom sikeresnek tudni, ha a folytatás is sikeres lesz. Megnyugtató, hogy a ciklus hátralévő hónapjaiban felelősségteljes önkormányzati képviselők és jól felkészült, gyakorlatias alpolgármester vezetik tovább az önkormányzatot – fogalmazott Lengyel György.

Dr. Lipták Péter jegyzőnél arról érdeklődtünk, őszig kell-e időközi választást kiírni, ki irányítja a települést.

– Kardoskút község polgármestere, Lengyel György 2019. április 30. napi hatállyal az alpolgármester részére átadott, a képviselő-testületnek címzett írásbeli nyilatkozatával lemondott a polgármesteri tisztségéről. A választási eljárási törvény szerint nem lehet időközi választást tartani az általános önkormányzati választás évében (idén általános önkormányzati választásokat kell tartani Magyarország alaptörvénye értelmében) április 1-je és a választás napja között. Ezért a polgármesteri tisztség betöltetlenségének ideje alatt az alpolgármester jár el a polgármesteri jogkörben – tájékoztatott a jegyző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában