Békéscsaba

2019.02.20. 15:08

Országos fórumon mérték fel az innovációs igényeket

A megyeszékhelyre érkezett az Innovációs és Technológiai Minisztérium, valamint a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI) Országos Innovációs Fóruma szerdán a Phaedra Rendezvényközpontba.

N.-L. V.

Az összes megyét érintő rendezvénysorozat kiemelt szakmai partnere a Magyar Kereskedelmi Iparkamara, így általa a megyei iparkamara is, mely a program szervezésében is részt vett.

Az eseményen megjelenő cégek képviselői és a diákok több előadást is meghallgathattak Magyarország újjászerveződő innovációs környezetének megalapozásával, valamint a megújuló kutatási, fejlesztési és innovációs (KFI) rendszerrel, pályázatokkal kapcsolatban. S mivel a fórum egyik célja az volt, hogy az itt elhangzottakról a hivatal és a minisztérium felmérje a felmerülő javaslatokat és igényeket, ezért a jelenlévők a menti.com oldalon fejezhették ki véleményeiket az előadások alatt.

A jelenlévőket elsőként Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte. Beszédében azt mondta, a hazai kkv szektor versenyképessége szempontjából fontos, hogy napirenden szerepeljen az innováció, a digitalizáció. Majd kiemelte, az NKFI hivatal és a minisztérium is komolyan gondolja mindezt, s ennek érdekében jelentős forrásokat is biztosít a közeljövőben.

A szerző felvétele

Szabó István, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal innovációs és általános elnökhelyettes a program kapcsán azt mondta, a cél, hogy még inkább kézzelfoghatóbbá tegyék azt a fajta együttműködést, amit a kormányzat és a felsőoktatás az innováció erősítse érdekében végez. Továbbá célkitűzés az innováció széles körű hozzáférhetőségének biztosítása, társadalmi jelentőségének fokozása, gazdaságfejlesztési képességének emelése, valamint hogy minél több eddig inaktív szereplő lépjen be az innovációs térbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában