Végegyháza

2019.02.13. 12:21

Önzetlen támogató kapta meg a helyi díjat

A Barangoló Közhasznú Egyesület 12. alkalommal rendezte meg hagyományos kulturális gáláját a végegyházi művelődési házban. Most is kiállítással várták az érkezőket, melyet a GyerekKuckó rajzszakköröseinek alkotásaiból állították össze. A Mezőkovácsházi Városi Könyvtár együttműködésben a végegyházi iskolával Könyvtár, ami összeköt elnevezésű programja gazdagon ellátta a fiatalokat eszközökkel és anyagokkal.

Cs. I.

Az idei gála egy kicsit többről szólt, mint az ünneplésről: példát mutattak összefogásból. Nemcsak a végegyházi előadók vállalták a fellépést, hanem más települések művészei is ott voltak (mezőhegyesi mazsorettek, a Kálvin kórus, a Savio Szent Domonkos Katolikus Általános Iskola végegyházi diákjainak kórusa, battonyai citerazenekar, Szivárvány néptánccsoport is többek között).

– Egyesületünk 2008-ban alapította a Végegyháza közösségéért emlékplakett kitüntetést. Ezt a díjat a Barangoló Közhasznú Egyesület elnöksége társadalmi konzultáció után adományozza évente egy alkalommal. A díjazott azon tevékenységét kívánjuk elismerni, amely a településünk társadalmi, kulturális, sport- vagy közéleti fejlődését jelentősen segítette, valamint azt a közösségért végzett önkéntes munkát, amely a község életét színesebbé, jobbá tette – tájékoztatott a díjátadón Horváth Judit elnök.

Most a Rockdairy Kft. kapta az elismerést a több éve tartó támogatói tevékenységéért, amellyel a település óvodáját, iskoláját, szervezeteit segítette önzetlenül, feltételek és kikötések nélkül. Tevékenységük hozzájárult az érintett szervezetek sikeres működéséhez. A díjat és az emléklapot Sieuwke van Ruiten és Kulcsár Antal Tamás vette át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában