a disznó éve

2019.02.13. 13:50

Milyen évre számíthatunk a kínai asztrológia szerint?

Február­ 4-én pontban 4:15-kor a kínai asztrológia­ szerint szoláris értelemben hazánkban is elkezdődött a Jin Föld ­Disznó éve. Hogy mire számíthatunk a Kutya évéből kilépve, és mi mindenre tudunk fényt deríteni a kínai kultúrában gyökerező­, több ezer éves ezoterikus hagyományokon alapuló tanokból, arról a gyomaend­rődi Balázs Irént, végzett kínai asztrológust kérdeztük.

beol.hu

– Mit várhatunk ettől az évtől?

– Dinamikus, lendületes és szélsőségekben gazdag évre, valamint jelentős változásokra is számíthatunk életünk azon területén, ahol mindeddig csak az árral sodródtunk. Lehetőségünk lesz betekinteni lelkünk igazmondó tükrébe, s megpillantani azt a valóságot, amely eddig el volt takarva a szemünk elől. A tükörbe nézve szembesülhetünk életünk azon területeivel és történéseivel, ahol légvárakra építkeztünk. S mint tudjuk, az idő próbáját csak azok a dolgok állják ki, melyek biztos alapokon állnak. Így ebben az évben úgymond lehetőséget kapunk, hogy átértékeljük eddigi életünket és új alapokra helyezzük. Amennyiben nem vagyunk elég nyitottak ehhez a változáshoz, úgy majd az élet fog rákényszeríteni, rugalmassá nevelni.

E hónapban kezdődött a Disznó éve /Illusztráció: Shutterstock/

– Hogyan és merre indulhatunk el a változás útján?

– Ahhoz, hogy életünkben pozitív változások következzenek be, az első lépés megvizsgálni, hogy hol engedtem ki a kezemből a saját életem irányítását. Mi az, amit tettem vagy nem tettem meg, s ezért fel kell vállalni a felelősséget. Életünk minőségét nagyban meghatározza, hogy egy adott szituációban hogyan döntünk. Legyen az akár kellemes, akár kellemetlen, igazából nem foglalkozunk azzal, hogy miért is döntöttünk így. Jó tudni, hogy sok esetben a múltban megtanult és megélt otthonról hozott minták, hiedelmek motiválnak döntéseinkben, melyek az évek során olyan szilárdan rögzülnek elménkben, hogy már ez lesz a természetes. Mondhatni a viselkedésminták generációról generációra öröklődnek. Ebben az évben tehát arra lesz lehetőségünk, hogy megláthassuk, felismerjük és elengedjük azokat a berögzött mintákat, amelyek már nem szolgálják életünket, s elkezdjük felépíteni azt, amiben valóban megtalálhatjuk a boldogságunkat.

– Melyek ezek a külső események? Milyen életterületet érintenek?

– Az élet minden területét érintheti, úgymint párkapcsolat, munkahely, család, barátok, tehát összességében emberi kapcsolatainkat. Itt jelenhetnek meg feszültségek, konfliktusok, változások és váltások. Az egyéni képlet elemzése alapján természetesen ezek a területek pontosan behatárolhatók, hogy kinek melyik életterülete kerül a változás középpontjába.

– Miben és hogyan tud ­segíteni a kínai asztrológia?

– A bepontosított egyedi képlet abban támogatja az egyént, hogy a számára legjobb döntést meghozhassa. Segít rálátni egy adott élethelyzetre, rávilágít képességeinkre, adottságainkra, életfeladatunkra, a jelenben történő események mozgatórugóira, kapcsolataink minőségére, konfliktusaink okaira. Nem a prognózisra helyezi a hangsúlyt, nem fixálja le a bekövetkezendő eseményeket, hanem meghagyja az ember szabad akaratát, hogy ő rendelkezhessen sorsa irányításáról. A választás lehetőségét és egy olyan térképet ad kezünkbe, mely életünk labirintusán átvezetve eljuttat a célig.

Nincs két egyforma képlet

Balázs Irén elmondta, az előrejelzés az év általános tendenciájáról szól, amely mindenkire hatással van. Azonban mivel minden ember egyedi,külön világ, nincs két egyformán felállítható képlet, ez még kiegészül a speciális személyre szóló üzenetekkel. Emellett az időzítés is meghatározó­. – A feladat nagy, de ha élünk a kapott lehetőségekkel, akkor a jutalmunk sem maradhat el, azaz egy stabil alapokon álló, szabadabb és boldogabb élet várhat ránk – vallja az asztrológus.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában