belvízrendszer

2019.02.01. 07:30

Elvezetik a csapadékot Köröstarcsán

Megkezdődött a települési belvízelvezető rendszer felújítása a napokban. A több mint 90 millió forintos, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében elnyert támogatás segítségével megvalósuló beruházás legfőbb célja a településen élők biztonságának a növelése – tájékoztatta lapunkat Lipcsei Zoltán. A polgármester elmondta, a projekt három részből áll.

P. G.

A Szabadkai utcában új csapadékvíz-elvezető csatornát alakítanak ki a munkálatok során. Az önkormányzati temető végén található területen az esőzések idején gyakran megállt, megáll a víz, különösen belvizes időszakban. A lefolyástalan területen nem egy esetben a közlekedés is bizonytalanná, nehézzé vált, számos problémát okozva a lakosságnak. A beruházás éppen ezekre, a hosszú évek óta jelentkező gondokra is megoldást biztosít majd.

A Rákóczi úti záportározóban két vezérárkot alakítanak ki, és a körtöltés alatt a Paprévzugi-holtágba vezetik a csapadékvizet.

A fejlesztés harmadik eleme a Paprévzugi-holtág kotrása lesz, amivel visszaállítják annak víztározó, -elvezető képességét. A vizet egyébként a holtág végén lévő szivattyútelep segítségével emelik át a Körösbe, a létesítmény eszközei közül is többet felújítanak, javítanak, hogy így biztosítsák a megfelelő és hatékony működést.

Lipcsei Zoltán szólt arról, ezekre a területekre összpontosul a településre lehulló csapadék mintegy fele. A mostani beruházással védetté váló területeken található a lakóházak közel ötven százaléka és számos közintézmény. A belvizes időszak többször okozott már problémákat Köröstarcsán. A munka a nád vágásával kezdődött el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában