kozmetika

2019.02.10. 07:03

Dekoltázsmasszás kihagyva, zsírtörésre mennem kellene

Lecsapott rám három csinos kozmetikus az egyik békéscsabai szépségszalonban. Jó alanynak tűntem, legalább ötféle arckezelésre lenne szükségem, és egy zsírtörő kúra sem ártana. A pedikűrt, manikűrt is látogathatnám kéthetente, mert háztetősre vágom csipesszel a körmömet. A fodrász szerint a hajfazonom igen ódivatú. Ha belevágnék, jobban érezném magam a bőrömben.

Nyemcsok László

Fotó: Imre György

A feleségem és a lányom előszeretettel látogatja a szépségszalont, mindig boldogan, szépen, nőiesebben térnek haza. Gondoltam, megnézem már, hogy kik és mit tesznek velük, illetve a magamfajta férfiak is be mernek-e nyitni oda.

Nekem bőrradírozást, -rugalmasítást, ultrahangos kezelést, arcmasszázst és -pakolást ajánlottak. Árvay Beáta kozmetikusmester szerint már ezzel külső-belső harmóniába kerülnék magammal, de nem ártana lejjebb menve a zsírtörés sem. Fenékemelésre nincs szükségem, az egyébként is inkább a hölgyek felségterülete.

– Egyre több férfi keres meg bennünket, a legtöbben szemöldökszedés, mellkas- és hátgyantázás miatt, de az arc-, nyak-, sőt, dekoltázsmasszázsok is egyre népszerűbbek – hangsúlyozta Árvay Beáta. – A szemöldököt szálanként formára szedjük, de akadt, aki a teljes eltüntetését kérte, mert ez így metroszexuális.

Nálam már a férfi-dekoltázsmasszázs is kiverte a biztosítékot, mert olyat sugallt, hogy bemegyek férfiasan és kijövök nőiesen.

– Szó nincs erről – nyugtatott meg azonnal Fekete Ibolya Evelin végzős kozmetikustanuló. – A dekoltázsmasszázzsal simább lesz a bőr, és ez is stresszoldó, relaxáló ­kezelés.

Fotó: Imre György

Idáig jutva azért csak megkérdeztem, van-e, amit nem vállalnak. Evelin elmondta, több férfi is bejelentkezik intimgyantázásra, de erre nem a válaszuk. Zsírpárnák eltüntetésére is vannak férfi kuncsaftjaik, de az ilyen kúrát elsősorban a nők választják.

– A problémás területeket kezeljük, vagyis, ahol a zsírpárnák zavarják az illető hölgyet – magyarázta Árvay Beáta. – Ez vákuumozással, ultrahanggal, zsírégető krémekkel és testtekercseléssel történik. A fellazított zsír elfolyósodik, és távozik a szervezetből. Természetesen csodák nincsenek, tehát itt legalább tízalkalmas kúrára van szükség, illetve az életmódot, az étrendet is úgy kell alakítani, hogy a testsúlycsökkenés, a kialakuló formák megmaradjanak.

A szájtetoválás is egyre népszerűbb a hölgyeknél. Ahogyan Fekete Ibolya Evelin fogalmazott, ez egy tartós smink, amitől éjjel-nappal szép a nő szája.

Ha jön a tavasz, egyre több ruha kerül le a hölgyekről, és sok esetben a tükör ilyenkor nem azt mutatja, amit szeretnének. Ha pedig már tükör, a kozmetikusok szerint az áruházak próbafülkéinek kialakítása nőellenes. Jellemzően felülről világítják meg, és közel van az egyenes tükör. Mindez jobban kiadja a narancsbőrt, és mindazt, ami előnytelen egy hölgynél.

Kondacs Réka fodrászmester áthívott hajszobájába, és bemutatta, mennyivel másabb, ha közvetlenül a tükör fölül jön a sárgás fény, mintha a plafonról a fehér fény. És ha még meg is lenne döntve egy kicsit a tükör, még jobbat mutatna. A tanulság tehát az, hogy a legtöbb a fényeken és a tükörbeállításon, no meg a kozmetikuson múlik.

Kondacs Réka hangsúlyozta, manapság a férfiaknál a modern Hindenburg-frizura vezet. A hajzselézést többségében felváltotta a habozás, a lakkozás. Vannak férfiak, akik festetik is a hajukat, de ő ezt nem ajánlja, egyrészt az ősz haj sármosabb, másrészt nem szép, amikor a festék kezd lekopni.

A körömnél nem szép a tetőforma

Pál Beatrix Lilla végzős tanulóval a manikűrre és a pedikűrre tértünk át. Kiderült, ezeket a szolgáltatásokat is rendszeresen veszik igénybe férfiak.

– Sokan nem tudják vagy helytelenül vágják le a körmüket a kezükön, lábukon, és ez körömbenövést, gyulladást okozhat. Csipesszel háztetőformára vágják a körmüket, ez nem szép, s a lábnál hamar tönkreteheti a zoknit. Sokan azért keresik fel a pedikűröst, hogy az elhalt szaruréteget leszedje, akadnak, akik formára is reszeltetik a körmüket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában