Orosháza

2019.02.08. 10:35

Az evangélikus egyház nem veszi át a Táncsics gimnáziumot

A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Presbitériuma csütörtöki ülésén tárgyalta az orosházi Táncsics gimnázium evangélikus egyházi fenntartásba vételének a lehetőségét.

Csete Ilona

A testület, figyelembe véve a döntés előkészítés folyamata során kialakult véleményeket, és mérlegelve az átvétel egyházi, stratégiai, társadalmi körülményeinek jelen állás szerint rendelkezésre álló információit, nem nyújt be az intézmény átvételére vonatkozó szándéknyilatkozatot az Emberi Erőforrások Minisztériumának.

Ördög Endre igazgató lelkésztől megtudtuk:

,,A mostani döntés nem jelenti azt, hogy az evangélikus egyház a saját oktatási szerepvállalásának ne látná továbbra is azon pozitívumait, amelyek meggyőződésünk szerint, függetlenül a fenntartó szervezet keresztény értékrend iránti elkötelezettségétől, mindenki számára többletet közvetítenek. Ezen felül nem kívánjuk figyelmen kívül hagyni azokat a helyi véleményeket sem, amelyek megfontolandó alternatívát látnak az egyházi fenntartás megvalósulásában.

Mindezek figyelembe vételével fontosnak tartjuk, hogy erről a kérdésről a lehető legpontosabb képet kapjuk, amely nem csak szakmai, stratégiai érvekre, hanem az érintettek bevonásával megvalósuló társadalmi párbeszédre támaszkodik. Az elkövetkező időszakban törekedni fogunk olyan érdemi konzultáció megvalósítására, amelynek során valós képet nyerhetünk a gimnáziumi oktatás jelenlegi helyzetének, az egyház abban betöltött szerepének, és az evangélikus egyház fenntartóként való megjelenésének megítéléséről.,,

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában