színvonalas ellátás

2019.02.06. 16:41

Átadták a felújított gyulai Csemete bölcsődét

Átadták a mintegy 247 millió forintos ráfordítással megújult, korszerűsített, bővített gyulai Csemete bölcsődét kedd délelőtt.

P. G.

Az eseményen Kiss Szabolcs, a Gyulai Kistérség Egységes Szociális és Gyermekjóléti Intézményének vezetője köszöntötte a megjelenteket.

Dr. Görgényi Ernő polgármester elmondta, bölcsődefejlesztésre 253 millió forintot nyert a város, amihez az önkormányzat további 6,7 millió forint önerőt biztosított.

– Az 1970-es évek végén épült törökzugi Csemete Bölcsődére már igencsak ráfért a korszerűsítés a 2010-ben átadott férőhelybővítő beruházás ellenére is – hangsúlyozta a polgármester. – A régi épületet felújítottuk, és meg is növeltük a területét.

Fotók: Lehoczky Péter

A fejlesztés eredményeként az intézményben új funkciókra alkalmas terek létesültek. Fedett multifunkcionális tér, sószoba, fejlesztő szoba, foglalkoztató és orvosi szoba, illetve elkülönítő szolgálja a gyermekeket. Megvalósult az épületegyüttes közlekedési és elhelyezkedési rendszerének ésszerűsítése is. A bölcsőde hőtechnikáját és gépészetét is felújították. Cserélték az épített berendezéseket, burkolatokat, biztosították a csapadékvíz elleni védelmet, akadálymentesítették az épületet, új parkolók épültek és a munkálatokat több mint 28 millió forint értékű eszközbeszerzés is kiegészítette. A fejlesztés részeként megújult a gyulavári bölcsőde játszóudvara is.

A gyerekek örömmel vették birtokba kis birodalmukat

Kónya István alpolgármester, önkormányzati képviselő kiemelte, a gyulai önkormányzat korábban elnyerte a Családbarát és az Idősbarát Önkormányzat címet. Elmondta, az új foglalkoztató szoba helyén működött sokáig a 9. számú idősek klubja. A Törökzugi Nyugdíjas Klub életében így nagy változást hozott a bölcsőde fejlesztése. Az önkormányzat új helyet biztosított a nyugdíjas polgárok részére, s közös erővel felújították az ingatlant, ami már két esztendeje a második otthonuk. Az idősek idén is számíthatnak az önkormányzat támogatására.

Dr. Kovács József országgyűlési képviselő hangsúlyozta, egy társadalom fontos fokmérője, hogy miként viszonyul a fiatalokhoz, az idősekhez és a fogyatékossággal élőkhöz.

– Gyula város ezeken a területeken is kiválóan teljesít – húzta alá.

Torma Béla önkormányzati képviselő kifejtette, egy korszerű, 21. századi intézmény szolgálja a kisgyermekes családokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában