bejelentés

2019.01.23. 15:23

Leállt a termelés a szarvasi vasipariban

A Szarvasi Vas-Fémipari Zrt.-nél a a napokban bejelentették a termelés befejezését. A társaság szinte valamennyi dolgozóját elbocsátották.

Szarvasi fémipari

Fotó: MTI (Archívum)

A társaság súlyos likviditási gondjait a lámpa gyártás piaci környezetének megváltozása, egyes termékek veszteségessé válása és az új, nagyvolumenben gyártani tervezett lámpa megrendelésének visszaesése okozta – áll a cég hírportálunkhoz eljutatott közleményében. Mint fogalmaztak, a cég pénzügyi helyzete az elmúlt napokban tovább romlott, gyártási tevékenységük ellehetetlenült, így a termelés befejezése mellett kellett dönteniük. Mindezek hatására a szinte teljes dolgozói kört érintő létszámleépítést sem tudják elkerülni. Mint megírtuk, korábban a bérelt munkaerővel együtt több, mint 400 saját és munkaerő-kölcsönzőtől igénybe vett dolgozó foglalkoztatását biztosították. 2018 nyara óta már fokozatosan, összesen több, mint 200 foglalkoztatottat voltak kénytelenek létszámleépítés keretein belül elbocsájtani.

„Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy segítségünk nyújtsunk volt alkalmazottjainknak, ennek köszönhetően már közel 60 főt tudtunk elhelyezni partnervállalatainknál és további tárgyalások vannak folyamatban. A járási kormányhivatal foglalkoztatási hivatalával közösen dolgozunk a lehetséges elhelyezkedési lehetőségeken. A tájékoztatásuk szerint jelenleg is közel 270 betöltetlen állás van Szarvas környékén. A környék vállalkozói közül többen jelezték, hogy a munkaerőhiányra tekintettel örömmel fogadják a társaság munkavállalóit. A vezetőség továbbra is minden erejével azon dolgozik, hogy fennmaradjon a nagymúltú Szarvasi név, folytatódjon a hagyományos termékek gyártása és munkahelyet biztosítson az elbocsátott dolgozók egy részének” – áll a cég közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában