BÉKÉSCSABA

2019.01.22. 18:33

Megismertetik a lányokat a női termékenység folyamatával

Az Egyensúly AE Egyesület jóvoltából már második évben mutatkozik be a Ciklus Show elnevezésű program, amelynek középpontjában a serdülő lányok saját testük értékességének megtapasztalása áll.

Balázs Anett

Az eseményen ez alkalommal a Petőfi utcai Általános Iskola 5. osztályos lány tanulói vettek részt, akikkel az intézmény termeiben, hétfő és kedd délelőtt kis csoportokra osztva folyt a munka. A dramatikus játék során a lányokat szó szerint végigvezették a női termékenység testi folyamatain, játékosan megismertették velük testük működésének alapvető összefüggéseit. Az eseményen a testi folyamatokat nagyméretű, puha anyagból készített segédeszközök által fedezhették fel az érintett diáklányok.

Herczegné Számel Annamária a Békés Megyei Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház irodavezetője elmondta, a tavalyi évhez hasonlóan a program most is egy nyertes pályázatnak köszönhetően érkezett a megyeszékhelyre. Annyi a különbség, hogy az idei évre már a megyei, felkészített tanácsadók vezették a foglalkozásokat.

– 21 játékvezetőt sikerült kiképeznünk, akik a megye számos településéről jelentkeztek. A legtöbbjük védőnő, de van közöttük pedagógus, jogász, dúla és orvos is. A tavalyi évben nagyon jó visszajelzések érkeztek a programról. Még tíz további osztályba visszük el a programot. Folyamatosan vesszük fel a kapcsolatot az intézményekkel. Céljaink közt szerepel, hogy évről évre a megyeszékhely iskoláiban, minden 5. osztályos diáklányához eljuttassuk az információkat – hangsúlyozta Herczegné Számel Annamária.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában