galériával frissítve

2019.01.11. 19:45

Jelentős beruházások valósulnak meg Békésen

A helyi vállalkozókat, a gazdasági és közélet szereplőit, intézményvezetőket, civil szervezetek vezetőit, képviselőit köszöntötték pénteken délután Békésen, a kulturális központban szervezett újévi fogadáson.

P. G.

Izsó Gábor polgármester beszédében részletesen elemezte az elmúlt év történéseit és szólt az idei tervekről. Mint mondta, a születések száma évek óta 150 és 160 között alakul a városban, tavaly 157 békési újszülött jött a világra, míg 2017-ben 155.

– A munkanélküliek száma folyamatosan csökken a kormány közfoglalkoztatási politikájának és a magyar gyarapodásának, a vállalkozásoknak köszönhetően – tette hozzá. – A helyi adóbevételek emelkednek. Fontos feladat ugyanakkor a fiatalok helyben tartásának elősegítése.

Izsó Gábor részletesen szólt az elmúlt év eredményeiről. Fotó: Kiss Zoltán

A polgármester kitért arra, hogy a város megyei összehasonlításban is kiválóan szerepelt a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatain: a TOP-on az önkormányzat 3,2 milliárd forintot nyert el. Huszonkét nagyobb pályázat fut jelenleg is Békésen. A településvezető ismertette a 2018-ban megvalósult fejlesztéseket, majd hozzátette: idén tavasszal számtalan önkormányzati beruházás kezdődik el a városban.

Emellett két állami fejlesztés elindulása is várható: a kézilabda tornaterem, illetve a börtön építése, amely összesen 250 embernek ad majd munkát. A város saját erőből 30 ezer négyzetméternyi útaszfaltozást végez majd el 2019-ben. Pályázati forrásokból pedig további két-két külterületi és belterületi útszakasz újulhat meg.

Izsó Gábor kiemelte, a vállalkozók, az intézmények, a helyi rendőrség, polgárőrség, tűzoltóság, sport- és civil szervezetek város életében meghatározó munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában