időjárás

2019.01.05. 12:02

Elsőfokú riasztást adtak ki a havazás miatt megyénkben is

Szombat estig, késő estig további havazás várható, a legtovább délkeleten, keleten eshet – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat tájékoztatásában.

Forrás: Shutterstock illusztráció

Délután, este átmenetileg a középső megyékben is lehet havas eső, esetleg eső. Kis valószínűséggel, átmeneti jelleggel főként a középső országrészben kis mennyiségű ónos eső sem kizárt.

Az előrejelzés szerint szombaton 12 óra alatt 5 cm-t meghaladó friss hó hullhat Békés megyében. Az ország más területein (a Nyugat-Dunántúlt leszámítva) is általában 2 – 7 cm közötti friss hó valószínű. A Dunántúli-középhegység magasabban fekvő részein (kb. 300 m felett) azonban 10-15 cm is hullhat. Az éjszaka második felében és vasárnap napközben már csak helyenként (nagyobb eséllyel középen és nyugaton) várható kisebb havazás, havas eső, hózápor (kb. lepel – 1, 2 cm ).

Síkvidéken a hőmérséklet várhatón előbb a Dunántúlon, majd akár a középső országrészben egyre nagyobb területen 0 fok fölé emelkedhet, így a lehulló hó olvadni fog vagy elolvad. Éjszaka főként nyugaton olvadhat, majd vasárnap napközben az ország északkeleti harmadának kivételével ismét olvadás valószínű.

Megyénkben vasárnap gyenge hófúvásra lehet számítani. A friss hóval fedett területeken a szél alacsony hótorlaszokat emelhet.

További hasznos tartalmak:

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában