pályázati siker

2018.12.20. 07:58

Hűtőházat és piacot építenek Kondoroson

A város két TOP-os pályázaton is nyert a közelmúltban. Több mint 189 millió forintos, százszázalékos intenzitású, vissza nem térítendő támogatásban részesült hűtőház létesítésére.

Ny. L.

Ribárszki Péter polgármester hangsúlyozta, az a céljuk, hogy az önkormányzat saját zöldségtermeléséből származó késztermékeinek tárolása, raktározása későbbi felhasználásra, illetve a helyi és környékbeli gazdálkodók zöldség- és gyümölcsterméseinek tárolása az értékesítésig megoldott legyen. A modern hűtőház Kondoros belterületén épül meg 2020 végéig. A termelés bővítéséhez nélkülözhetetlen, hogy az alapanyag-ellátottság a korszerű hűtőházi feldolgozó technológiával biztosított legyen. A vásárlói igényeket is jobban kielégíthetik, és több termelő, vállalkozó tud megjelenni a helyi piacokon.

Egy másik TOP-os pályázatban csaknem 180 millió forintot nyert a város a helyi termékek modern színterének komplex kialakítására. A projekt célja fedett és rendezett piaci infrastruktúra kialakítása, tekintettel arra, hogy Kondoroson a jelenlegi piaci árusítóhely elavult, rendezetlen, a kor követelményeinek nem felel meg. Ribárszki Péter elmondta, ezzel az önkormányzat támogatja a helyi gazdák, gazdálkodók piacra jutását, megoldja a településen a piaci árusítóhely hiányának problémáját, és kiküszö­böli a hátrányokat.

A piac kialakítása a település központi részén, a 44-es főút mellett, a Csabai úton valósul meg. Mellette parkolót építenek ki. Olyan korszerű piac jön létre, mely megfelel a városfejlesztési koncepciónak. A piac környezetében egy városi teret alakítanak ki zöld felületekkel, és biztosítják a rakodás lehetőségét is. Illemhelyeket és akadálymentes mosdókat is építenek. A piaci 500 négyzetméteres, zárt, fedett terület lesz, ahol három, egyenként 20-25 négyzetméteres üzlethelyiséget is kialakítanak. Emellett szabadtéri, nyitott-fedett standokat, kereskedői elárusítóhelyeket hoznak létre. A piactéren 45-50 árusítóasztalt helyeznek el. A beruházást 2020 október végéig adják át.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában