BÉKÉSCSABA

2018.12.05. 14:29

Érzékenyítő programot tartottak a BSZC-ben

Elfogadás – Együtt – Közösen címmel tartottak szerdán érzékenyítő programot a BSZC Kemény Gábor Logisztikai és Közlekedési Szakgimnáziumában. Az esemény vendégei a Hajnal István Szociális Szolgáltató Centrum vésztői Nefelejcs Tagintézményének lakói és Máté Roland, az M1 Televízió műsor vezetője voltak.

V. E.

Fotó: Imre György

Skultétiné Barna Anita igazgató elmondta, rendezvényük a diákönkormányzatuk kezdeményezésére jött létre, melynek elnöke Dányi Dorina volt az érzékenyítés ötletgazdája. Beszámolója szerint programjuk két részből áll, az elsőben az említett Nefelejcs Tagintézmény lakói adtak egy irodalmi műsort, a második pedig tavasszal lesz, ahol iskolájuk gitárklubja látogat el Vésztőre.

Fotó: Imre György

Véleménye szerint az érzékenyítést nem lehet elég korán kezdeni azzal kapcsolatban, hogy a fogyatékkal élő embereknek vannak ugyan korlátaik az életben, de nem mások és kapcsolatokra van szükségük.

Dányi Dorina elmondta, az esemény életre hívása során egyik célja a segítségnyújtás volt, és bízik abban, hogy a program által iskolájának tanulói közelebb kerülnek a sérült gyerekekhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában