Fúvószenekar

2018.11.08. 18:29

Hetvenéves jubileumot ünnepel a zenekar

A békéscsabai Körösparti Vasutas Koncert Fúvószenekar idén ünnepli fennállása hetvenedik évfordulóját.

B. O.

A jubileum jegyében a zenekar november 16-án ünnepi hangversenyt ad, melyen a zenekar egykori karmesterei és tagjai közreműködnek. Erre egyébként már minden hely elkelt, így telt házas előadás vár a zenekarra.

A szervezők azonban a nagy érdeklődésre való tekintettel nyilvános főpróbát rendeznek egy nappal korábban, november 15-én délután hat órától, a Csabagyöngye Kulturális Központban.

– A koncerttel egyenértékű hangversenyt adunk, és erre még lehet díjmentesen helyjegyeket igényelni, és ide várjuk az egykori zenekari tagokat is – árulta el Mohácsiné Szeverényi Ágnes zenekari tag, a zenekar menedzsere.

Elmondása szerint a hangverseny egyik kuriózuma lesz, hogy olyan zeneszámokat is előadnak, melyekre egykori tagok ülnek be zenélni, ezeket a műveket pedig egy-egy korábbi karmester fogja vezényelni. Másik különlegességként Mohácsiné Szeverényi Ágnes intézményvezető kiemelte, a két legidősebb tagjuk, akik több mint fél évszázada a zenekarban muzsikálnak, trombitaszólót adnak elő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában