KINCSES BÖRZE

2018.11.09. 15:21

Garázsvásárok és bolhapiacok hangulatát idézik fel

Nemcsak árusítási lehetőség, hanem egy közösségi program is a Kincses Börze. Az idei tanévben immár harmadik alkalommal, november 15-én adhatnak túl megunt dolgaikon a fiatalok.

Horváth Dóra

A Táliber Közösségfejlesztő Alapítvány és a Jeune Courage – Közösség az ifjúsági érdekérvényesítésért havi rendszerességgel bolhapiacot szervez diákok és fiatalok számára. November 15-én, csütörtökön 16.00 és 19.00 óra között a békéscsabai Andrássy Úti Társaskör ad otthont a soron következő Kincses Börzének.

Fazekas Annát, a Jeune Courage alapítóját, egyben a Kincses Börze egyik szervezőjét arról kérdeztük, honnan is jött az esemény ötlete és milyen tapasztalatokkal gazdagodtak eddig.

Beküldött fotók

– Alapvetően a fiatalok igényeire szerettünk volna választ adni. Hiszen a megvalósítást vállaló szervezetek körében mozgó fiatalok közül egyre többen jelezték, hogy rengeteg a felesleges holmijuk otthon és szívesen túladnának rajtuk, csereberélnének. Mivel már fővárosi tapasztalatunk volt a börzék szellemiségével kapcsolatban, így adott volt, hogy ennek teremtsünk helyet Békéscsabán is, elsősorban a helyi diákságnak, fiataloknak.

Ugyan a börze elsődlegesen a középiskolás korosztályt célozza meg, de a tapasztalatok azt mutatják, érdemes nyitni új célcsoportok felé, hogy a fiatalabbak, valamint a fiatal felnőttek is találjanak kedvükre valót a vásárokon.

– Már a második alkalommal lehetőségünk volt színesíteni a börze kínálta lehetőségeket, hiszen fiatalok csatlakoztak hozzánk, akik karikatúrákat készítettek. Fontos számunkra, hogy a börze ne csupán a tudatos vásárlásról szóljon, egyben közösségi élmény is legyen. Ennek pedig egyelőre sikeresen megfelelünk, hiszen már számos ismeretség, együttműködés született árusok és vevők között az eddigi alkalmak során – részletezte Fazekas Anna.

Az árusok száma már a második alkalomra megduplázódott, így az Andrássy Úti Társaskörben eredetileg tervezett helyszín méretét is növelni kellett. – Úgy tűnik, hogy az igény megvan, azaz a kínálat adott. Jelenleg azon dolgozunk, hogy a kereslet is minél szélesebb körű legyen. Bízunk benne, hogy minél több fiatalhoz és szülőhöz eljut a híre ennek az újfajta közösségi élménynek, és a látogatók száma is folyamatosan emelkedik majd.

A Kincses Börzére a területfoglalás ingyenes, azonban előzetes regisztrációhoz kötött. Az ingyenes területhasználatért cserébe csupán egy tábla csokit kérnek a szervezők, amit minden alkalommal más közösség, rászoruló csoport számára ajánlanak fel.

További információ és asztalfoglalás:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában