jótékonysági akció

2018.11.16. 11:20

Ajándékokkal varázsolják szebbé a gyermekek karácsonyát

Továbbra is várja az orosházi SOS Gyermekfalu lakóinak szánt felajánlásokat a gyulai futónagykövet, Csíkos Dániel és a Segíts, hogy segíthessünk elnevezésű jótékonysági akció másik ötletgazdája, Andor bohóc (Hurguly-Szabó György). A szervezők – az elmúlt évekhez hasonlóan – arra kérik az adományozókat, hogy tartós élelmiszerrel, játékokkal és édességgel segítsék a faluban élőket.

Nagy-Laczkó Viktória

Immár hagyománynak is nevezhető a Csíkos Dániel és Hurguly-Szabó György nevéhez köthető megmozdulás, a Segíts, hogy segíthessünk. Az érintettek három évvel ezelőtt, hagyományteremtő szándékkal hirdették meg legelső akciójukat.

A felhíváshoz már az első évben igen nagy számban csatlakoztak a Békés megyeiek, a néhány hét alatt összegyűlt adományok egy teherautónyi helyet foglaltak el. A gyerekeknek szánt felajánlásokat a két szervező személyesen kísérte el a közel 60 kilométerre található gyermekfaluba, Dániel futva, Andor bohóc velocipéddel tette meg az előttük álló távot. Elmondásuk szerint, az ott élők nagyon nagy szeretettel fogadták tavaly és tavalyelőtt is a csomagokat.

Színültig megtelt tavaly az adományokat szállító kisbusz /Beküldött fotók/

Az adománygyűjtés természetesen ebben az évben sem maradt el, sőt, még jelenleg is tart. Dánielék 17-én, azaz szombaton reggel 9 órakor kelnek útra a Kossuth térről, és egészen az indulás időpontjáig várják a hozzájárulásokat. Dániel lapunk megkeresésére elmondta, az idei gyűjtés szeptemberben kezdődött, s bár egyelőre nem érkezett be annyi adomány, mint amire számítottak az elmúlt évek tapasztalatai alapján, de bizakodóak, hiszen az utolsó napokban, percekben is be szoktak futni megkere­sések.

– A felajánlott élelmiszereket, játékokat és édességeket az indulás napjáig Gyulán, majd az út során beiktatott megállóhelyeken is tudjuk fogadni. Szombatig a Facebookon és a városban elhelyezett plakátokon feltüntetett telefonszámokon vagyunk elérhetőek. Igyekszünk mindketten felvenni a telefont. A munkámból kifolyólag néha nem tudom rögtön fogadni a hívásokat, de mindenkit visszahívok, akárcsak Andor. Ha valaki nem szeretne telefonon időpontot egyeztetni, az akár a Kossuth térre is kihozhatja a csomagokat, az utolsó percig várjuk az adományokat – mondta el Dániel.

Sokan nem csak a felajánlásban vettek részt, szép számban kísérték el a szervezőket a hosszú útra.

A szervezők Gyuláról elindulva több helyen megállnak. Elsőként Békéscsabán, a Csaba Centernél iktatnak be egy tízperces pihenőt körülbelül 10.45 perckor, majd azt követően Telekgerendáson, a Teleki Csárdánál 12.30-kor, a csorvási művelődési házhoz hozzávetőlegesen 13.40-re érnek, majd 15.30 és 16 óra között érkeznek meg Orosházára, ahol a várost jelző táblánál már várják őket az SOS Gyermekfalu lakói közül néhányan, így az utolsó kilométereket a kicsikkel együtt teszik meg.

A két szervezőhöz csatlakozni is lehet az orosházi távra, futva (akár váltóban, lesz kísérő autó) vagy kerékpárral is megtehető a távolság. A tempó körülbelül 6 perc/kilométer.

Amennyiben szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy az SOS Gyermekfaluban élőknek szebb karácsonyuk legyen Andor bohócot a 06-70/416-2684-es, míg Csíkos Dánielt a 06-30/653-7649-es telefonszámon éri el.

Biztonságos otthont adnak

Az SOS Gyermekfalvak azért jöttek létre, hogy otthont és szeretetet nyújtsanak a vér szerinti családjukat nélkülözni kényszerülő gyermekeknek. Céljuk, hogy gondozásukban a lurkók szeretetben, tiszteletben nőjenek fel, és kiegyensúlyozott, boldog felnőttekké váljanak. A gyerkőcök családi házakban nőnek fel, ahol a vér szerinti testvérek együtt maradhatnak.

Az SOS Gyermekfalvak politikai és felekezeti elkötelezettségtől mentes civil szervezet, melynek célja az otthonukat vesztett gyermekek nevelése, a veszélyeztetett helyzetű csemeték és családjaik támogatása, érdekeik képviselete. Az SOS falvak Magyarországon mintegy 400 gyermeknek adnak szerető, biztonságos otthont nevelőszülői családokban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában